Különleges fotók az anyaságról
2017.08.09, Szerda
Különleges fotókiállítás hívja fel a figyelmet a szoptatás fontosságára a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban. A képeken édesanyák és gyermekeik bensőséges pillanatait örökítették meg. Az intézménynél nagy figyelmet fordítanak a kismamákra, hiszen a városban elsőként nyugodt körülményeket teremtettek a szoptatásra.

A „Szoptatni trendi - kampány az egészséges nemzedékért" projekt 5 éve indult útnak Szlovákiában. Mostanra hazánkba is elért a kezdeményezés, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálást minél tovább alkalmazzák az anyukák. A kampány keretében a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban egy különleges fotókiállítás is nyílt.

Gyulainé Isó Edina, igazgató, Kálmán Imre Kulturális Központ:
A világon mostanában egy új kutatás és közvélemény szerint 4,2 évig kellene szoptatni a babákat. Ez a kiállítás pont erre hívja fel a figyelmet, hogy minél többen és minél hosszabb ideig szoptassanak az édesanyák, a képek is ezt mutatják.

A 4.2 - a szoptatás kapcsolat a világ minden pontján" című kiállítás mellett a siófoki intézmény egy baba-mama sarkot is berendezett, amely a nyugodt szoptatást biztosítja az édesanyák számára - mondja Gyulainé Isó Edina.

Gyulainé Isó Edina, igazgató, Kálmán Imre Kulturális Központ:
A városban elsőként itt nyílt, hogy olyan szolgáltatást tudjunk nyújtani a babáknak, mamáknak a fiatal édesanyáknak, akik a városban járnak és szoptatásra vagy egy nyugodt kis sarokra vágynak, akkor itt nálunk megtehetik. Szoptatni és pelenkázni is lehet a kisgyermekeket.

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ egész évben ilyen és hasonló különlegességekkel várja a látogatókat. S bár a nyár nagy része ugyan már eltelt izgalmas koncertekből, kiállításokból és előadásokból az év további részében sem lesz hiány.

Gyulainé Isó Edina, igazgató, Kálmán Imre Kulturális Központ:
Közművelődési programokon kiállításunk van még fent a Balaton Szalon, itt lent a Baba-mama kiállítás mellett egy ferences rendi nővérkék életét bemutató kiállítás található. Kint a színpadon pedig a belvárosi zenei estek és a belvárosi színházi esteknek egy-egy utolsó előadása következik és jövő héten pedig a nyár legutolsó fesztiválja a Bor és kenyér ünnepe, amivel szeretnénk lezárni a nyarat. De a szeptemberi időszakban pedig készülünk újra a színházi évadra, az élet nem áll meg nálunk.

Az intézmény egész évben minden évszakban kicsiknek és nagyoknak is számos programot kínál. Erre pedig szükség is van - mondja Gyulainé Isó Edina, hiszen a Siófokra érkezők nem csupán a strandolás és a pihenés miatt jönnek, hanem egy-egy kulturális rendezvény is sokakat csalogat be a Kálmán Imre Kulturális Központba.

 

(Somogy TV, Híradó)

 

Hozzászólás: