Újra megtelt a Balaton-part hűsölni vágyókkal
2017.08.09, Szerda
Ismét támad a hőség. A következő napokban újra 40 fok közelében alakul a hőmérséklet. A melegedéssel együtt pedig egyre több vendég érkezik a Balatonhoz. Ismét megtelt a part hűsölni vágyó belföldi és külföldi turistákkal.

- Vasárnap érkezett meg hazánkba az a hidegfront aminek következtében 10-15 fokot csökkent a hőmérséklet. Lassan-lassan azonban ismét elkezd visszakúszni a hőmérő higanyszála. Jelenleg itt Balatonlellén 33-34 fokot mutatnak a hőmérők. A Balaton vize pedig 23-24 fokos. Ennek ellenére nagyon sokan látogattak ki ide a balatonlellei szabad strandra. Fürdőző, napozó, játszó embereket lehet látni, ameddig a szem ellát. Mondhatni szinte egy gombostűt sem lehet leejteni, annyian jöttek ki ma. Akikkel beszéltünk, elmondták, hogy nem is bánják, hogy nincsen az a nagyon nagy meleg.

Hőségből azonban még jut a hétre bőven, hiszen csütörtökre és péntekre visszatér a 40 fokos kánikula. De nem csupán a meleg és a jó idő az, ami miatt egyre népszerűbb a Balaton. Sok család azért választja a magyar tengert, mert évről-évre nő a szolgáltatások színvonala, s egyben közelebb is van, mint más vízpartok.

Vida Andrea:
A Balaton jobb, mert közelebb van, nem kell külföldre menni, mert kell a forintot valutára váltani és igazából mindent megkapunk a Balaton mellett is, amit külföldön.

A szabadidős tevékenységek skálája pedig évről-évre nő. Így ha kicsit borús az idő, akkor sem unatkoznak a turisták.

Vida Andrea:
A főtevékenység ugye a vízparton levés, de a Balaton mellett számos olyan tevékenységet is választhat az ember a vizibicikli, a vitorlázás, a kirándulás.

A legkisebbek is szeretik a Balatont. Panka azt is elárulta, hogy miért.

Kubányi Panka:
Szeretek benne fürdeni, meg meleg és hűsítő is.

Az ország minden részéről, sőt a határon túlról is érkeznek családok, hogy a Balatonnál töltsenek egy-egy hetet. Mint mondják: az itteni hangulatot nem adja vissza egyik tengerpart sem.

Páldi Tamás:
Bejön nekünk. Elmehetnénk máshova, voltunk már Horvátországba is, de megvan a feelingje, a víz. Nekem kellemes, hogy nem sós például.

De nem csupán a magyarok kedvelik a Balatont, hanem egyre többen jönnek külföldről is a tóhoz. A turisztikai régiók mindegyikében nőtt a külföldi vendég-forgalom júniusban az elmúlt év ugyanezen időszakához képest. A külföldi vendégek 1,419 millió vendégéjszakát töltöttek hazánkban, ennek 16 százaléka a Balatonnál jelentkezett.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: