Viharral érkezett a felfrissülés
2017.08.07, Hétfő
Viharral érkezett a felfrissülés vasárnap este a Balatonhoz. A tó környékén elsősorban az erős szél okozott problémát, a megyei katasztrófavédőket kilencszer riasztották, elsősorban kidőlt fákhoz, letört gallyakhoz. A parti strandok és utcák estére teljesen kiürültek.

Szombaton még zsúfolásig volt pihenő, napozó és fürdőző turistákkal a Balaton-part. Ekkor még 38, helyenként 40 fokot mutatott a hőmérő.

Vasárnap estére azonban teljesen kiürültek a strandok, a sétányok és az utcák is. A várva várt enyhülés szél és eső kíséretében érkezett meg a Balatonhoz.

- A napokig tartó 40 fokos kánikulát vasárnap délután egy hidegfront váltotta fel. Ez azt jelenti, hogy 10-15 fokot csökkent a hőmérséklet. Ugyan a nagy eső és a zápor már elhagyta a Balaton térségét, még most is 65-70 kilométer per órás széllel kell számolni.

A vihar dörgéssel, villámlással hagyta el a térséget. Ellentétben azonban az ország keleti felével, a Dunántúlon nem pusztított a vihar. Somogy megyében 9-szer riasztották a katasztrófavédőket ág letörésekhez és fa kidőlésekhez.

 

Hozzászólás: