Világcsúcs és éremeső Tomszkban
2017.08.07, Hétfő
2 arany-és 5 ezüstéremmel tértek haza a kaposvári sportolók a Junior Uszonyosúszó Világbajnokságról, Tomszkból. Hamlin Dorothy az I. MCM Diamant Kaposvár SE versenyzője 400 méteres gyorsúszásban junior országos csúccsal lett világbajnok, de 200 méteren is maga mögé utasította a mezőnyt. A sportolók és az edzők elégedettek az eredménnyel.

Élménybeszámolóval kezdték a délutánt a Tomszkból hazatért uszonyos úszók. Az oroszországi junior világbajnokságról 2 aranyat és 6 ezüst érmet hoztak el az I.MCM Diamant Adorján SE fiatal sportolói.

Hamlin Dorothy, uszonyos úszó, I.MCM Diamant Adorján SE:
Nagyon büszke vagyok magamra, mert 100-on második lettem, 200-on és 400-on megnyertem, nagyon jó egyéni csúccsal és a 4-szer 100-as mix váltóban is másodikak lettünk.

100 méteren 1 századdal maradt le a dobogó legfelső fokáról Hamlin Dorothy, de elégedetten tért haza a világbajnokságról. Stadler Bence azonban jobban szeretett volna teljesíteni a 200 méteres távon.

Stadler Bence, uszonyos úszó, I.MCM Diamant Adorján SE:
A 200 méter után kicsit csalódott voltam, mert szerettem volna jobb helyezést elérni és igaz javítottam az időmön , de egy kicsit jobbat vártam magamtól. De ennek eredményeképpen még jobban feltudtam szívni magam 400-ra és jó idővel sikerült 2. helyezést elérnem.

Min múlhatott az, hogy ez a 200 méter nem úgy sikerült, ahogyan szeretted volna?
Lehet, hogy el is izgultam egy kicsit, meg az elejét nagyon lassan kezdtem viszont a végére nagyon feljöttem a többiekhez és nem sok kellett a dobogó eléréséhez.

Fazekas András két 6. és egy2. helyet tudhat a magáénak, amíg Stadler Csenge új ifjúsági országos csúccsal végzett a 200 méteres gyorson. Semostyán Róbert az 1500 méteres felszíni úszásban 8., a 4-szer 200 felszíni váltóban 6. helyet ért el.

Semostyán Róbert, uszonyos úszó, I.MCM Diamant Adorján SE:
Elégedett vagyok az eredményeimmel, mert megúsztam az időket és a jövőre tekintek előre, a jövő évi Európa Bajnokságra ott a cél a dobogó lesz és az önbizalmamat kell erősítenem ebben az évben.

Természetesen az edzők is elégedettek a fiatal uszonyos úszók eredményeivel, de még vannak apróbb hibák, amelyeken javítani kell- mondja Kovács László, vezetőedző.

Kovács László, vezetőedző, I.MCM Diamant Adorján SE:
Mindegyiknek vannak saját hibái, például Hamlin Dorothy 1 századdal kapott ki egy elrontott fejes utáni kiúszással, ebben benne volt 5 tized és 1 század. Az nagyon fájt, de mindenki eredményével elégedett vagyok, de még aki nyer, abban is lehet hibát találni, amiket lehet javítani és, ha ez jövőre nem fordul elő akkor még jobb eredményt tudnak majd úszni.

A fiatal sportolókra most egy kis pihenés és feltöltődés vár, de szeptembertől ismét meg kezdődik a felkészülés, hiszen 2017-ben az Európa Bajnokságon kell majd bizonyítaniuk.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: