Megtelt a Balaton
2017.08.04, Péntek
Dübörög a turizmus a Balatonon. Településenként akár 10százalék forgalomnövekedésre is számítanak a szakemberek. Telt házzal működnek a szállodák, zsúfolásig vannak a strandok, Siófokon akár a megtelt táblát is kilehet tenni. A Balaton fővárosában a gazdag programkínálat mellett a biztonságos kikapcsolódás is vonzó tényező a családok számára.

Siófok egyik legfelkapottabb része a Petőfi sétány. Évente több ezer turista fordul itt meg. A bulikról, a szórakozóhelyekről és a lopásokról elhíresült sétányt ma már a családok is szívesen látogatják, hiszen több, mint 50 kamerával és operációs központtal figyelik a területet. Emellett a hajnali randalírozások is megszűntek a város új törekvéseinek köszönhetően.

Pintér Tamás, ügyvezető igazgató, Balaton-Parti Kft:
Azzal, hogy 4 óráig nyitva tartanak a helyek, ezután igazából már nem a fogyasztóképes vendégek vannak, hanem inkább azok, akik próbálnak magukhoz térni és ez nem biztos, hogy használ a városnak. Mi nem akarjuk őket elüldözni, fontosak ők számunkra, de nagyon fontos az is, hogy a családok is biztonságban érezhesség magukat és nagy öröm számomra, hogy akár 10 és éjfél között is látunk babakocsival, illetve külföldi turistákat is közlekedni újra a területen.

Dübörög a turizmus a Siófokon. Megteltek a szállodák, a vendéglátóhelyek és a strandok. A szakemberek szerint ez a gazdag programkínálatnak is köszönhető.

Pintér Tamás, ügyvezető igazgató, Balaton-Parti Kft:
Egyrészt van egy törekvés a város részéről, amely a marketingre irányul, elindítottak egy eléggé konkrét programot, ami azt jelenti, hogy nem csak a nyári turizmusban jöjjenek a vendégek, hanem 52 héten keresztül tudjon üzemelni Siófok. Ez által lett kialakítva az a koncepció, ami azt célozza meg, hogy ha hétvége, akkor Siófok és, hogy itt kezdődik a Balaton. Én azt gondolom, hogy Siófok nagy előnye, hogy Budapestről közlekedési szempontból egy órán belül itt lehetnek, illetve az, hogy folyamatos programok vannak a városban.

Településenként akár 10százalék forgalomnövekedésre is számítanak a szakemberek. Telt házzal működnek a szállodák, zsúfolásig vannak a strandok. S már nem csupán hétvégén keresett a magyar tenger.


Az augusztus is erős lesz - véli a szakember. A szállodák többségében már most sem lehet szabad szobát kapni.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: