Szécsi: örülni kell az ezüstnek
2017.08.01, Kedd
A magyar vízilabda olyan erős, hogy minden körülmények között éremesélyes - így értékelte a magyar férfi válogatott teljesítményét Szécsi Zoltán. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szerint komoly teljesítmény az ezüstérem, hiszen az elmúlt évek nagy világversenyein négy közé sem tudott kerülni a hazai csapat.

Így szurkoltak a magyar válogatottnak a világbajnoki döntőben, Siófokon.

S, bár 4-0-ról is sikerült felállni a magyar csapatnak, a végső küzdelemben alulmaradtak a horvátokkal szemben. Am ez így is egy hatalmas teljesítmény Marcz Tamástól és a fiúktól egyaránt - véli Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Szécsi Zoltán, olimpiai bajnok:
A tavalyi évhez képest azt hiszem, hogy csak két embert cserélt, s ehhez képest egy ezüstérmet ért el, úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó eredmény. Nyilván egy döntőben éhesebb volt a szurkoló szerintem, mint amire csapat reálisan képes volt. Szerettük volna, ha megvan az arany, de én akkor is gratulálok a csapatnak, mert a világbajnokságon egy ezüstérem az sosem szégyen.

Ráadásul épp egy generációváltás kellős közepén kellett teljesíteni a válogatottnak - hangsúlyozta Szécsi Zoltán. Aki hozzátette: ő személy szerint mindenképp dobogóra várta a magyar fiúkat.

Szécsi Zoltán, olimpiai bajnok:
Én úgy gondoltam, hogy Magyarországon a magyar válogatottól az érem az reális elvárás. Ugye sokan kongatták a vészharangot, hogy nincs játékos, ahhoz képest ebből a nagyon nincs játékosból viszonylag könnyen összejött az ezüstérem. Nyilván, ha egy kicsit még jobbak vagyunk vagy jobban szerencsénk van, akkor arany is lehetett volna. De ez azt jelenti, hogy a magyar vízilabda olyan erős, hogy bármi is történik mi mindig éremesélyesek vagyunk.


A következő időszaka egyik legfontosabb feladata, hogy egyre több tehetséges vízilabdás fiatal váljon világklasszis játékossá. Ha ez megtörténik, akkor újra a dobogó legmagasabb fokára állhat a magyar válogatott.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: