Több százan követték a döntőt a Balatonnál
2017.07.31, Hétfő
Országszerte több millióan szurkoltak a hazai rendezésű vizes világbajnokság résztvevőinek. Nem csupán a budapesti helyszínek teltek meg nézőkkel, hanem vidéken is szurkoltak a versenyzőinknek. Az éttermekben, a szállodákban és a nyilvános szurkolói helyszíneken is izgatottan várták a vízilabda döntőt.

Már délután gyülekeztek a vizes világbajnokság szurkolói a Siófoki Plázson. A strandolás után több százan követték az egyéni úszókat a Balaton-partról.

Hoffer Krisztina:
Nagyon szeretjük a vizes sportokat és elsődlegesen a magyar srácoknak drukkolunk a vízilabda meccseken

Voltak, akik direkt úgy tervezték a szombatot, hogy a világbajnokság magyar érdekeltségű eseményeit a kivetítő előtt tudják nézni. A legtöbben a férfi vízilabda döntőt várták.

Kovács György:
Nagyon szurkolunk nekik a barátaimmal. Mi úgy gondoljuk, hogy nyerni fognak mindenképpen, mert egy ország van mögöttük.

A siófoki Plázson a 3 óriáskivetítő előtt több százan gyűltek össze, hogy a férfi válogatottnak szurkoljanak.

A közönség izgatottan nézte a döntőt. Az első negyed azonban nem indult jól, a horvátok 4-0-ra elhúztak. A szurkolók azonban nem vesztették el hitüket.

Varga Márk:
Arra tippelek, hogy szerintem mi nyerünk, én úgy gondolom, hogy legalább 8-6-ra. Remélem, hogy mindent megteszünk, amit megtehetünk.

A szurkolókon pedig nem múlt. Feszülten figyelték a kivetítőt és várták a magyar gólokat. A rossz kezdés után sem adták fel a magyar fiúk, a négygólos hátrányt sikerült ledolgozni, de fordítani nem sikerült, így férfi vízilabda válogatottunk ezüstérmesként zárta a vizes világbajnokságot. A szurkolók pedig a második helynek is tudtak örülni.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: