17 milliárdból fejleszthetnek a táborok
2017.07.10, Hétfő
Mintegy 13 és fél milliárd forintot nyert az Erzsébet a kárpát-medencei gyermekekért Alapítvány - erről számolt be ma délelőtt Novák Katalin. A fonyódligeti Erzsébet-táborban tartott sajtótájékoztatón a család-, ifjúsági ügyekért felelős államtitkár azt hangsúlyozta: idén több mint 100 ezer gyerek üdültetését segíti az alapítvány, ezért is nyerték el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program által meghirdetett esélyteremtő pályázaton az összeget.

Közel ezer gyermek táborozik most is Fonyódligeten. Egy pályázatnak köszönhetően hamarosan modernebb környezet várja majd az ide érkezőket. 10 civil és egyházi szervezet jelentkezett az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program által meghirdetett esélyteremtő pályázatra, hogy a saját tulajdonú táborait fejlessze - mondta Novák Katalin család-, ifjúsági ügyekért felelős államtitkár.

Novák Katalin, család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár, EMMI:
Több mint 17 milliárd forintról szólt az a pályázat, amellyel esélyteremtő táboroztatásokra lehetett pályázni civil szervezeteknek, illetve egyházi szervezeteknek. 10 pályázó adta be a jelentkezését, ebből 7 pályázót tudtunk elbírálni. Ezen a pályázaton keresztül meg tudják valósítani, hogy a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő gyermekek táborozhassanak a pályázók által birtokolt, tulajdonolt táborhelyeken.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei gyerekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot nyert el, így a zánkai és a fonyódligeti táborok színvonala már idén emelkedhet. Összesen mintegy 100 ezer gyerek üdültetését segíti az alapítvány, ezért is lehetett sikeres a pályázatuk.

Novák Katalin, család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár, EMMI:
13 és fél milliárd forinttal támogattuk az Erzsébet a Kárpát-medencei gyermekekért Alapítvány pályázatát. Azért, mert ma Magyarországon ők a legnagyobb kapacitással rendelkező táboroztató szervezet és nagyon nagy sikerrel bonyolítják most is az Erzsébet-táborokat, ez azt jelent, hogy a 2017-es évben 100 ezer gyermek számára tudnak kikapcsolódást, táborozási lehetőséget biztosítani itt Fonyódligeten, illetve Zánkán, valamint országszerte 500 helyszínen a napközis Erzsébet táborokban.

A pályázatnak köszönhetően modernebb környezetben táborozhatnak majd a gyermekek. Hiszen az étkeztetésre, a létesítmények fejlesztésére és az utaztatás költségeinek fedezésére is fordíthatják az összeget - számolt be Novák Katalin, a Fonyódligeten tartott sajtótájékoztatón.

Novák Katalin, család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár, EMMI:
A digitális kompetenciák erősítésére is koncentrálnak, illetve egy olyan módszertant dolgoz majd ki az Erzsébet a Kárpát-medencei gyermekekért Alapítvány, amely minden táboroztató számára hozzáférhető lesz, tehát lesz egy olyan egységes országos módszertan, amit mindenki tud majd használni Magyarországon, aki gyerekeket táboroztat.

Az összegeket már idén elkezdhetik felhasználni a sikeresen pályázók.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: