Beindult a pörgés a Soundon
2017.07.05, Szerda
Elkezdődött a 10. Balaton Sound Zamárdiban. Húsz színpadon több mint háromszáz előadó lép fel az idei fesztiválon, többek között Kygo, Armin Van Buuren és G-Eazy. A szervezők több mint 170 ezer vendégre számítanak a zamárdi szabad strandon, éppen ezért fokozott biztonsági intézkedéseket hoztak, több mint 1000 rendőr és biztonsági szakember van a helyszínen.

Már délben több ezren álltak sorban, hogy minél hamarabb bejussanak a Balaton Soundra. Volt, aki Írországból jött, mert a barátaitól hallotta, hogy mekkora buli a zamárdi fesztivál.

Trayan Lavin, Írország:
Most vagyunk itt először, buli, a kapcsolatok, szórakozás, kikapcsolódás, jólérezzük magunkat, csajok és természetesen az italok.

A világ minden tájáról érkeztek fiatalok, így természetesen hazánkból is rengeteg embert érdekel az ötnapos zenei parádé.

Pető Nándor, Nyíregyháza:
Nagy bulira számítunk, jól érezzük magunkat. Jó idő van, minden jó lesz reméljük.

A hatalmas tömeg miatt megerősítették a biztonságot is idén. Maximális az együttműködés a rendőrség és a szervezők között - ezt már Fülöp Zoltán mondta a sajtóbejáráson.

Fülöp Péter, fesztivál igazgató:
A fesztivál idejére a környező utcákat teljesen lezártuk és oda bejatási engedéllyel is csak úgy lehet bejönni, ha utána kijelölt parkolókban helyezik el az autókat. A parkolás tiltott lesz a rendezvény területét övező zónában, utcában. Ezen kívűl a tavalyi évben már bevezettük check-in rendszert az idei évben tovább folytatjuk, ami azt jelenti, hogy mindenkit, aki a fesztivál területére belép és karszalagot visel beazonosítjuk és egy arcképes igazolványt rendelünk hozzá.

Az 5 napos zenei fesztiválon, mintegy 300 fellépő szórakoztatja majd a közönséget. Többek között Kygo, Armin Van Buuren, Dua Lipa. De a magyarok is képviseltetik magukat. Fellép az Irie Maffia, a Belga és az Anima Sound System is. És számos különleges helyszín szolgálja ki majd a bulizókat.

Nem csupán a fesztiválozók nyernek a Balaton Soundon, hanem Zamárdi is. Hiszen a 3000 lakossal rendelkező település ilyenkor 60-szor több vendégnek ad otthont.

Csákovics Gyula, polgármester, Zamárdi:
Nyilván a szerződés alapján egy területbérletet fizet nekünk a szervezőcég. És ezen kívül jelentős idegenforgalmi adó bevételhez jut a település a szálláskiadások után. Ugyanakkor a kereskedők, vendéglátók iparűzési adója is emelkedik, a bevétel mivel magasabb ebben az időszakban. Ebből is realizálható bevétele van az önkormányzatnak.

Megteltek a helyi apartmanok, hotelek és szállodák is.

A szervezők egyébként arra számítanak, hogy idén rekordot dönt a Balaton Sound, és mintegy 170 ezren szórakoznak majd a Balaton partján.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: