A balatongyöröki a legjobb strand
2017.07.04, Kedd
Egyre javul a balatoni strandok minősége, ez pedig az egészséges versenyhelyzetnek is köszönhető - hangzott el a Kék Hullám Zászló átadásán, Siófokon. A legtöbb pontot idén Balatongyörök kapta, de gazdára talált a legsportosabb strand különdíj, valamint a család-és kerékpárosbarát cím is. Witzmann Mihály, a rendezvény fővédnöke az átadón azt hangsúlyozta: a parti települések partnerre találtak a kormányban, hiszen soha nem látott, mintegy 370 milliárd forintos fejlesztési forrás érkezik a balatoni régióba.

Idén Balatongyörök strandja kapta a legtöbb a pontot a Kék Hullám Zászló minősítésen. Az 1300 fős kistelepülés számára komoly marketingerővel bír az elismerés.

Biró Róbert, polgármester, Balatongyörök:
Egy Balaton-parti település elsődleges vonzereje maga a strandja, így mi nagyon sokat fordítunk erre, hiszen így tudjuk a vendégeket megszólítani. Az elmúlt években 6 év alatt közel 300 millió forintot fordítottunk részben saját, részben EU-s forrásból a strandfejlesztésre. S ez meg is látszik, hiszen a visszajelzések mind a versenyek, mind a lakosság részéről ebbe az irányba mutatnak.


A jövőben pedig további fejlesztéseket terveznek az északi parti kistelepülésen, de a balatoni strandok jelentős része is megújulhat - emelte ki Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő:
A Balaton-parti településeknek, az itt élőknek, a vállalkozásoknak, a magyar kormánynak egy szövetségese is van. Hiszen gondolhatunk itt arra történelmi jelentőségű közel 370 milliárd forintos fejlesztési csomagra, amely a Balaton történetében eddig egyedülálló. Ezenkívül, ha már strandoknál tartunk, akkor ettől függetlenül a kormánydöntés értelmében az idei évben 2 milliárd forint értékben újulhatott meg 38 település, 55 strandja.

A fejlesztéseknek, az elkötelezett polgármestereknek és üzemeltetőknek, valamint az egészséges versenynek is köszönhető, hogy egyre jobb a balatoni strandok minősége. Idén 33 település nevezett a versenyre, s mindegyik kiérdemelte a Kék Hullám Zászlót. A zsűri minden szempontot értékelt: a szolgáltatásokat, a vizes blokkok állapotát, az akadálymentesítés mértékét, és azt is, mennyi az árnyékos terület a fürdőhelyeken.

Balassa Balázs, elnök, Balatoni Szövetség:
Rendkívül fontos itt a balatoni emberek számára, hogy megmutassuk az idelátogató turistáknak, hogy igenis a Balatonnál elsődleges szempont a minőségi turizmus. S ebben nagyon fontos szerepet játszanak a balatoni strandok. S évről évre egyre többet fejlődnek a strandok és egyre komolyabb kínálattal rendelkeznek.

A déli parti települések közül Kék Hullám Zászló díjat kapott Siófok, Fonyód, Fonyód-Bélatelep, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonmáriafürdő, Zamárdi és Balatonszemes strandja is. A legjobbaknak járó ötcsillagos minősítés a Balatonlellei Napfény Strand érdemelte ki. Idén különdíjakat is átadtak, így gazdára talált a legsportosabb strand különdíj, valamint a család-és kerékpárosbarát cím is.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: