Összefogással a turizmusért
2017.06.29, Csütörtök
A feketefoglalkoztatás megszüntetésével, a szállodák minősítésének egységesítésével és a vállalkozások összefogásával lendítené fel a Magyar Turisztikai Ügynökség a hazai turizmust. A kormány programjában a Balaton kiemelt szerepet kap, hiszen mintegy 370 milliárdos fejlesztési csomaggal segíti a térséget. Emellett az is fontos, hogy a vállalkozók és a települések is összedolgozzanak – fogalmazott Híradónknak Hoffman Henrik a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

Több száz milliárdos fejlesztési forrással segíti a kormány a balatoni régiót, a cél pedig, hogy Európa egyik legdinamikusabban fejlődő, legélhetőbb turisztikai térségévé váljon a magyar tenger.

Hoffmann Henrik, elnök, Balatoni Turizmus Szövetség:
Az állam észrevette, hogy a turizmus az egy olyan iparág, amit egyébként hazai vállalkozások, akár kis- és közepes vállalkozások által egyaránt fejleszthető. Az a haszon, ami a turizmusban megmarad, az itt marad az országban, és azt a célt tűzte ki, hogy 5 éven belül a 10 százalékos GDP-hez való hozzájárulása a turizmusnak, mint iparágnak, 16 százalékra növelje.

A Magyar Turrisztikai Ügynökség a feketefoglalkoztatás felszámolását, és bizonyos minősítési rendszerek egyesítését szorgalmazná. Emellett elsősorban a kerékpáros, a hajós és a tömegközlekedést fejlesztenék a jövőben azzal a céllal, hogy háttérbe szoruljon az autós közlekedés a tó térségében. A Balatonra egy egészként kell gondolni, ehhez azonban a településeknek és a szolgáltatóknak is együtt kell működniük - mondja Hoffmann Henrik.

Hoffmann Henrik, elnök, Balatoni Turizmus Szövetség:
A paradigmaváltás önmagában a turizmusban való gondolkodás, a turizmus szervezésének a megváltoztatása, és ami nagyon fontos és áttörésnek tekinthető, hogy megjelent a turizmusban a desztinációhoz köthető gondolkodás, ami a modern turizmus felfogásnak az alappillére, hiszen a Balaton egy egész és nem település-településsel, szolgáltató-szolgáltatóval versenyez, hanem a Balaton, mint régió kell, hogy megjelenjen a piacon.

Az utak rekonstrukciója, a strandok fejlesztése és a vállalkozások könnyebb fenntartása is elősegíti a Balaton környéki turizmus fellendülését. A következő három évben a Balaton, a Sopron-Fertő, valamint a Tokaj-Felső-Tisza-Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben tervezett projektek megvalósításához 117 milliárd forint áll rendelkezésre, de összességében még ennél is többet költhet a régió fejlesztésekre.

Hoffmann Henrik, elnök, Balatoni Turizmus Szövetség:
A források is ennek lettek alárendelve, ennek megfelelően lesznek elköltve, ennek a stratégiának a mentén. Ami nagyon jó hír, az az, hogy 371 milliárd forintos csomagot szavazott meg és fogadott el a kormány a balatoni turizmussal kapcsolatos fejlesztések számára. Ebből több, mint 110 milliárd forint hazai forrás.

A Magyar Turisztikai Ügynökség egyébként egy egységes Magyarország márkát is létrehoz a közeljövőben, amely megerősíti hazánk turizmusát, illetve tovább építi a legfontosabb turisztikai brandjeinket.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: