Modernebb strandja lett Balatonvilágosnak
2017.06.28, Szerda
Teljesen megújult a balatonvilágosi strand, így modernebb körülmények között pihenhetnek az ide érkezők. A település számára komoly turisztikai vonzerőt jelent a 24 millió forintos fejlesztés. A most megvalósult beruházás része annak a 2 milliárd forintos hazai támogatáscsomagnak, amelyből 33 település 58 strandját modernizálják a közeljövőben.

Vízi játszótér, napvédő a homokozó fölé és új padok - megszépült a balatonvilágosi strand. Erre pedig már nagy szükség volt a településen - mondja Fekete Barnabás polgármester.

Fekete Barnabás, polgármester, Balatonvilágos:
Ez az egyetlen olyan pici strandunk van, ami kimondottan a községé, remélhetőleg ez változni fog, de ezt a strandot fejlesztettük fel ezzel a pályázati lehetőséggel, hiszen itt a tulajdonviszonyok tiszták. Egy nagyon komoly összeget, majdnem 24 millió forintot nyertünk.

Évente mintegy 10-12 ezren látogatnak el ide a Balatonvilágosra. Az itt élők abban bíznak, hogy a 24 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően még több turistát vonzanak majd a kistelepülésre. A strandon a tervek szerint új üzemi épületeket és egy strandröplabda pályát is kialakítanak majd. A mostani beruházásnál elsősorban a családokra gondoltak.

Fekete Barnabás, polgármester, Balatonvilágos:
Térvilágítást csináltunk napelemes kandeláberek beépítésével, térfigyelő kamerarendszert, játszótér elemeket helyeztünk el, melegvizes blokkot állítottunk be és egy pelenkázót.

A fejlesztés része annak a 2 milliárd forintos fejlesztési támogatásnak, amelyre minden Balaton-parti település pályázhatott. Ezek a beruházások pedig a gazdaságot is erősítik - ezt már Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselő mondta. A modern, felújított strandok ugyanis több turistát vonzanak, ez pedig a bevételekben is meglátszik majd - emelte ki a politikus.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz
Erre nagy szükség van, hiszen a 2009-2010-es mélypont óta nyugodtan mondhatjuk, hogy minden mutató akár az eltöltött vendég éjszakák számát tekintve, akár az idelátogató külföldi és belföldi vendégek számának bővülését tekintve, akár a turizmusból befolyt bevételek mennyiségének növekedését tekintve nyugodtan mondhatjuk, hogy ma már a turizmus Magyarországon húzóágazattá vált. A GDP 10 százalékát teszi ki és több, mint 350 ezer munkahely függ tőle közvetlenül.

Az összesen, mintegy 2 milliárd forintos strandfejelsztési támogatásból 33 település 58 strandja újul meg a közeljövőben.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: