Új bölcsőde épül
2017.06.21, Szerda
12 kisgyermek kezdheti meg majd a bölcsődét 2018-ban Balatonszabadi új intézményében. Egy régi álom válik valóra a bölcsődének köszönhetően – hangzott el az ünnepélyes alapkőletételen. A Terület- és Településfejlesztési Operatív programban több mint 100 millió forintot nyert a város, így Siófok és Ságvár helyett helyben tudják majd a kicsiket bölcsibe járatni a szüleik. Emellett az óvodát is felújítják, így az a 103 kisgyermek, aki oda jár majd, korszerűbb körülmények között nevelődhet.

Most még a balatonszabadi polgárőrség táblája van ezen az épületen. Hamarosan azonban ennek helyére épül a település első bölcsődéje. A modern és korszerű építmény közvetlenül az óvoda mellett kap helyet. A beruházás hatalmas siker Balatonszabadi lakosainak - mondja a polgármester.

Király Kálmán, polgármester, Balatonszabadi:
Egy olyan falu életében, mint a miénk, amely azzal büszkélkedhet, hogy stagnáló a népessége, nagy a jelentősége. Több megkeresés is érkezett a szülők részéről, hogy tudunk-e bölcsődei szolgáltatást biztosítani, eddig nem volt lehetőségünk, és a környező települések segítségére szorultunk.

12 kisgyereknek tudnak majd helyet biztosítani a balatonszabadi bölcsiben, így őket már biztosan nem kell majd más település intézményébe beíratni.

Király Kálmán, polgármester, Balatonszabadi:
Eddig Siófok és Ságvár fogadta a gyerekeinket, de csak abban az esetben, ha volt létszámuk. Ez a létszám pedig nagyon korlátozott, ezért sok gyermekünket utasították el.

Így a település és a szülők számára is könnyebbséget jelent majd a bölcsőde. Az óvoda is megújul abból a 104 millió forintból, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Programban nyert Balatonszabadi. A jelenleg 4 csoporttal, két telephelyen működő óvoda sokkal korszerűbb lesz - hangzott el az alapkőletételen. Csoportszobákkal bővítik a már meglévő intézményt, s új, modern készségfejlesztő játékokat is vásárolnak majd. Az eseményen a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a kormány előnyben részesíti a családokat.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz
A három évig tartó gyes, vagy éppen a családi adókedvezmény visszaállítása. Azóta tudjuk, hogy az extra gyed bevezetésével, vagy éppen a napokban napvilágra került újabb családi támogatást érintő intézkedésekkel, az otthonteremtési támogatásokkal, az ilyen jellegű infrastrukturális jellegű fejlesztésekkel, amelyek bölcsőde építéseket, óvoda fejlesztéseket tesznek lehetővé, sikerült óriásit előre lépnünk. Az OCD országok átlagának a dupláját költi Magyarország családtámogatásokra.

Az új balatonszabadi bölcsőde és az óvoda felújítása várhatóan 2018 tavaszára készül el.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: