Az ígéretes jövőt is ünnepelték
2017.06.19, Hétfő
Mintegy 2 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések 2014 óta Balatonföldváron. Ez pedig komoly mérföldkő egy 2300 fős település életében - erről beszélt Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője szombaton Balatonföldvár várossá avatásának 25. évfordulóján. A beruházások a jövőben sem állnak le a közeljövőben további 1, 2 milliárd forint érkezik majd Földvárra.

A nagy szélben is kiváló hangulatot teremtettek a helyi óvodások Balatonföldváron. A település várossá avatásának 25., alapításának 121. évfordulóját ünnepelték szombaton. Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnök beszédében arról beszélt: a megye több alkalommal is Örökségünk Somogyország Kincse Díjjal ismerte el a város értékeit.

Biró Norbert, elnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
2012-ben az alapító Széchenyi életművét díjaztuk, aztán 2014-ben a Balaton partjának egyik leghangulatosabb része a Kvassay-sétány kapott kitüntető címet, aztán 2016-ban, Balatonföldvár első utcája az Imre utca, a mai Petőfi Sándor utca is kiérdemelte ezt az elismerést.

Ám nemcsak épített örökségire lehet büszke Balatonföldvár, hanem arra a fejlődésre, amelyet az évek során ért el - emlékeztetett beszédében Witzmann Mihály. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: 2014 óta, több mérföldkőnek számító beruházás is megvalósult a településen.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Itt az önerős fejlesztések, a pályázati nyeremények és az állami vagyonátadások összegét tekintve 3 év alatt azt láthatjuk, hogy Balatonföldvárra mintegy 2 milliárd forintnyi érték érkezett és hasznosulhatott. Azt gondolom, hogy ez egy egészen elképesztően nagy szám egy 2300-2400 fős Balaton-parti város életében.


A fejlesztések pedig a jövőben sem állnak meg. 235 millió forinból megvalósulhat az intézmények energetikai korszerűsítése, emelett 680 millió forintból, a Zöld Város Program keretében megújul a Kultkikötő és környéke. Emellett pedig a turisztikai beruházásokra további 270 millió forintot nyert el a város.

Holovits Huba, polgármester, Balatonföldvár: 
150 millió forintból fogjuk megújítani a Nyugati Strandunkat és 120 millió forintos pályázati összegből pedig a Kulipintyó, Balatonföldvár emblematikus épületének a turisztikai fejlesztése, turisztikai bővítése valósul meg.

Holovits Huba polgármester szerint az elmúlt időszak legnagyobb turisztikai attrakciója a Hajózástörténeti Látogatóközpont megnyitása volt. A létesítmény a vendégek kedvelt útcéljává vált, 1 év alatt mintegy 60 ezren voltak kíváncsiak a központra.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: