Nemet mondott a munkahelyteremtésre a Jobbik
2017.06.09, Péntek
Botrányos, hogy a hátrányos helyzetben élő emberek és az álláskeresők mellett sem áll ki a Jobbik, miközben az európai bérunióért kampányol– fogalmazott Híradónknak Szajcz Adrián. A siófoki képviselő-testület tanácsnoka szerint elfogadhatatlan, hogy a város által a Terület- és Településfejelsztési Operatív Programban elnyert 350 millió forintos forrás felhasználását a Jobbik helyi alapszervezete visszautasította. A pénzt képzésekre és a munkahelyek támogatására fordítanák a Balaton-parti településen.

Ma reggel egy rendkívüli képviselő-testületi ülésen szavazták meg azt a 350 millió forintos TOP-os támogatást, amit Siófok a munkahelyekre és képzésekre fordít majd.

Szajcz Adrián, tanácsnok, siófoki képviselő-testület:
A hátrányos helyzetűek foglalkoztatását, illetve a munkanélküliek munkába állását, képzését segítse. Alapvetően ez a 350 millió forint megyei támogatásból került kiutalásra és ezen a pályázaton Siófok Város Önkormányzata sikeresen pályázott.

A rendkívüli ülésen azonban az eredeti határozat mellett egy, a pályázat ellen irányuló javaslat is előkerült.

Szajcz Adrián, tanácsnok, siófoki képviselő-testület:
A B határozati javaslatban az állt, hogy álljunk el a pályázattól, ne folytatódjon, tehát, hogy a város ezt a 350 millió forint már elnyert támogatást, ne használja fel és ne fogadja el, de ez teljesen értelmezhetetlen.

Szajcz Adrián azt mondja: bár a pályázat feltételei megváltoztak, az elsődleges cél az lenne, hogy minél több ember számára tudják biztosítani az elhelyezkedést.

Szajcz Adrián, tanácsnok, siófoki képviselő-testület:
Az előterjesztés kapcsán már azt sem értettem, hogy miért kell tárgyalni ezt az előterjesztést, hiszen a képviselőtestület, akkor amikor pályázott, akkor kinyilvánította akaratát, hogy kíván indulni ezen a pályázaton és fontos a városvezetők részére.

A rendkívüli képviselő-testületi ülésen a Jobbik helyi szervezetének képviselője Orbánné Wald Marianna nem támogatta az eredeti, munkahelyteremtő koncepciót.

Szajcz Adrián, tanácsnok, siófoki képviselő-testület:
Érdekes és azt gondolom, hogy botrányos volt számomra, hogy a Jobbik szervezet egyéni képviselője tartózkodott ennél az előterjesztésnél, egyébként a képviselőtestület többi tagja támogatta a pályázaton való indulást.

A 350 millió forintos munkahelyteremtési támogatás egyik alapfeltétele, hogy 2018-ig 88 embernek biztosítsanak munkát vagy valamilyen képzést.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: