Új csapattal, új reményekkel
2017.06.07, Szerda
Csalódottak a női kézilabda NB I-ben elért nyolcadik helyezés miatt a Siófok KC vezetői, ezért egy új felállással tervezik a következő bajnoki szezont. Horváth Roland edzőt a dán Lars Rassmussen váltja, és eddig összesen 6 új, jórészt külföldi játékos érkezését jelentették be a klubnál. A siófoki gárda egy hónap múlva, július 17-én kezdi a felkészülést.

Idén sem sikerült nemzetközi kupaszereplést érő helyezést elérnie a Siófok KC együttesének. A Balaton-partiakat a fiatal Horváth Roland irányította, a szakmai munkát Kiss Szilárd segítette. A klub tulajdonosa szerint rengeteg problémával küzdött a csapat.

Fodor János klubtulajdonos, Siófok KC:
Nem tudtuk azt elérni, legalább azt a minimum szintet, hogy visszahozzuk a kézilabda klubot, vagy csapatot, és úgy gondolom, hogy ezt ki kell mondani, hogy ez egy csalódás év volt.

Új felállással vágnak neki a következő bajnoki évadnak. Másfajta mentalitást várnak az új edzőtől, aki nem más mint a magyar női szakág szövetségi kapitányának, Kim Rassmussennek a testvére, Lars Rassmussen. A dán tréner először szerepel edzőként Magyarországon, munkáját egy több fős stáb segíti majd.

Fodor János klubtulajdonos, Siófok KC:
Nem lesz egyedül, tehát lesz neki külön másodedzője, külön kapusedzője, erőnléti edző. A sportigazgató konkrétan csak erre a feladatra vár a jövőben, hogy össze tudjuk hangolni, és együtt tudjunk dolgozni mind a játékosokkal, mind pedig a szakmai stábbal, és az irányítással.

Távozik a Siófok csapatából Deáki Dóra, Chloé Bulleux, Brettner Zsófia, Marija Agbaba és Jelena Agbaba is. Viszont visszatér a Győri Audi ETO-val Bajnokok Ligája aranyat nyert beállós, Asma Elghaui és a fiatal kapushoz, Szemerey Zsófiához is nagy reményt fűznek.

Pitz András sportigazgató, Siófok KC:
Balátlövőbe például Romániából Gabriela Perianu érkezik, míg jobbátlövőbe Marie-Pauel Gnabouyou, illetve a kapuba Denisa Dedu, szintén Romániából. Jobb szélen a dán válogatott Simone Böhme, illetve Sanja Damjanovic is érkezik Szerbiából, aki szintén válogatott játékos.

Számítások szerint az ötödik helyezés elérése elég lenne a nemzetközi porondra való kijutásra, mivel Dánia és Magyarország kap öt-öt helyet a nemzetközi kupasorozatokban.

Pitz András sportigazgató, Siófok KC:
Ugye, ez a két ország a legsikeresebb nemzettel bíró ország, és ezért van öt-öt nemzetközi kupaszereplést bíró helyezésünk. Tehát gyakorlatilag az első ötben kell ahhoz szerepelni a Siófoknak, hogy ilyenkor arról beszélgethessünk, hogy nemzetközi kupaindulók vagyunk.

A siófoki gárda egy hónap múlva, július 17-én kezdi meg a következő szezonra való felkészülést.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: