Pünkösdi szezonnyitó
2017.06.06, Kedd
Felvonulással, zászlóforgatókkal, emléktábla-avatással zajlott a hagyományos pünkösdi szezonnyitó Siófokon. Három napon át zenei és gyermekprogramokkal várták a vendégeket a belvárosban. Siófok díszes kulcsának átadásával megkezdődött az idegenforgalmi főszezon. A hosszú hétvégére sokan érkeztek a városba és megteltek a szállodák.

Dobpergéssel, huszárok felvezetésével haladt a pünkösdi menet Siófok belvárosában. A hagyományos szezonnyitót ezúttal nem a hajóállomáson, hanem a Fő téren tartották. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere köszöntőjében elmondta, 2015-ben a város már elérte a bűvös egymilliós vendégéjszakaszámot.

Lengyel Róbert polgármester, Siófok:
15-höz képest is emelkedett a vendégéjszakák száma, sőt tisztelettel jelenthetem, mondhatom, a jelen lévőknek, hogy az év eddig eltelt időszakában a tavalyi év hasonló időszakához képest is van egy 6-7 százalékos növekedés, ami az idei esztendőre is némi optimizmusra adhat okot.

Idén Mozsár István, a Balatoni Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át a polgármesternek a város díszes kulcsát, ami a nyári szezon megnyitását szimbolizálja.

A szezonnyitó program keretében Kálmán Imréről is megemlékeztek. Az operettfejedelem 135 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Siófokon. A vasútállomás mellett felavatták az üdvözlő tábláját. A városban egyébként kulturális központot, éttermet, és sétányt is elneveztek a komponistáról.

Witzmann Mihály
országgyűlési képviselő, FIDESZ:
Nagyon jól érzékelhető itt Siófokon, a hétköznapok világában is az a tisztelet, szeretet, a köszönet, a vonzódás és a megbecsülés Kálmán Imre élete, művészete iránt a Siófokon és a térségben élő emberek körében.

A Fő téren a többi között zászlóforgatók bemutatója, koncertek, néptáncelőadás, gyermekműsorok várták a vendégeket.

Sokan érkeztek a városba az első nyári hosszúhétvégére.

Lukács Ádám:
Nagyon jó a víz, itt a kis víz nagyon meleg, még a mélyebb egy kicsit hideg, de itt a kis víz, az nagyon jó.

A strandolás mellett a sétahajózás volt a legnépszerűbb program a hétvégén.

Kékesi Lajos:
Régen voltam hajózni és körülnézünk egy kicsit.

Alessandro Codeluppi:
Ez a hely csodálatos, én többször voltam itt, most nagyon örülök, mert végre tudunk menni hajóval.

A pünkösdi hétvégén a szállodák is megteltek a Balaton partján.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: