Akiknek azonnal kínálnak munkahelyet
2017.06.03, Szombat
Öt fiatal részesült a Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója Díjban, melyet ünnepélyes keretek között adtak át Siófokon, az Európa Hotelben. Szakács, női szabó, épület-és szerkezetlakatos, fodrász és Kazinczy-érmes tanuló valamint felkészítő tanáraik kapták meg az elismerést. A díjátadón elhangzott, a szakma kiváló tanulói szinte azonnal kiemelt munkalehetőséghez jutnak Magyarországon.

A siófoki Krúdy Gyula Szakközépiskola irodalmi színpadának tagjai adtak műsort a Siófoki Szakképzési Centrum díjátadóján. A Balaton-partján rendezett eseményen a Siófoki Diótörő Balett Egyesület táncosai is felléptek.

Elismerő oklevélben részesült Viola Márk, a Bacsák György Szakképző Iskola épület-és szerkezetlakatos tanulója, Borbély Bernadett, a Baross Gábor Szakképző iskola fodrásztanulója, Kőhalmi Barbara, a Marcali Szakközépiskola női szabó tanulója. A Hungexpon rendezett szakma sztárversenyen szakács kategóriában harmadik helyezett lett Illés Ervin, a Krúdy Gyula Szakközépiskola végzőse.

Illés Ervin szakács tanuló, Krúdy Gyula Szakközépiskola, Siófok
Szakmánk egy olyan szakma, ami értéket teremt, hiszen más embereket szolgálunk ki, másokat szolgálunk ki, ezáltal az ő igényeiket kielégítve keressük meg a pénzt, és ezáltal tényleg sok lehetőség van a Balaton-parton is, és könnyű elhelyezkedni, és szívesen szeretnék itthon dolgozni.

Ügyvitel szakon tanul a balatonföldvári Jávori Enikő, akinek még három év van vissza tanulmányaiból. Országos versenyen Kazinczy-érmet nyert. Már általános iskolában kitűnt előadói képességeivel, és mint mondja, sokat köszönhet az osztályfőnökének.

Jávori Enikő Kazinczy-érmes, Mathiász János Szakképző Iskola, Balatonboglár
Szerintem én még azóta sem fogtam fel, hogy Kazinczy-érmes lettem, mert ez nagyon nagy szó. Már az is, hogy a megyein is első lettem. Úgy mentünk oda, hogy tudom a szöveget, szépen beszélek, de lehet, hogy lesznek jobbak, és nem reménykedtünk semmiben. Az országoson meg végképp, és megkaptam a Kazinczy-érmet. Hát, hihetetlen!

Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: a szakma kiváló tanulói szinte azonnal kiemelt munkalehetőséghez jutnak Magyarországon.

Szamosi Lóránt főigazgató, Siófoki Szakképzési Centrum
Őrájuk már nagyon korán felfigyel a szakma, tehát egy ilyen verseny azt is hozza magával, hogy bizonyítványt kapnak, szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt. Általában rájuk lecsapnak a nagyobb cégek, vagy akár az egyéni tehát kisebb vállalkozások. Képben vannak az eredményeiket illetően, hiszen igyekszünk publicitást adni az általuk elért eredményeknek, teljesítményeknek.

A főigazgató a díjátadó ünnepségen elmondta, hogy a Siófoki Szakképzési Centrum 800 millió forintra pályázott, és ha elnyerik az uniós támogatásokat, komoly fejlesztés vár az iskolákra.

 

Hozzászólás: