Traktorokkal búcsúztak
2017.05.04, Csütörtök
Traktorokkal és lovasfogatokkal búcsúztak a diákévektől a kaposvári Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola végzős tanulói. A leendő lovászok, gazdák és mezőgazdasági technikusok immár 8 éve köszönnek el ilyen módon az iskolájuktól, tanáraiktól és egymástól is. A 128 végzős diák a bolondballagáson még kikapcsolódhatott, hamarosan azonban vizsgák várnak a fiatalokra.

Rendőri felvezetéssel vonultak traktoraikkal a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola végzősei. Hangosan ünnepeltek, dudáltak és integettek a diákok. Kaposvár utcáin néhány órára lelassult a forgalom, és mindenki megcsodálhatta, ahogy a több mint 20, lufikkal feldíszített traktor és fellobogózott lovaskocsi végigvonul a városon. A fiatalok azt mondják: hiányozni fognak a diákévek.

Kiss Nóra Eszter:
Nagyon jó barátaim lettek itt az iskolában, sok hülyeséget is csináltunk, meg sok helyen voltunk kirándulni.

Horváth Zsolt:
Sokat jelentett, mert ugye hozzánőtt a szívemhez is, a tanárokhoz is, haverokhoz is.

A leendő lovászok, gazdák és mezőgazdasági technikusok utolsó közös élményként fogták fel a bolondballagást. Az iskolától pedig mindent megkaptak, ami majd az életben segíti őket -vallják a fiatalok.

Gosztola István:
Nekem ez az iskola nagyon sokat jelentett, nagyon szerettem ide járni, itt éltem meg fiatalságom nagy részét, rengeteg jó barátot szereztem, rengeteg kapcsolatot teremtettem az iskola révén tanáraimmal, diáktársaimmal jó viszonyt alakítottam ki.

Többen közülük még nem búcsúznak végleg az iskolapadtól. Tudásukat tovább kamatoztatják majd.

Gosztola István:
Szeretnék továbbtanulni, azután vágnék bele a nagybetűsbe.

A felvonulás régi hagyomány, amely a mezőgazdasághoz kapcsolódik. A "sárgulás", azaz a termény beérése szimbolikusan jelzi a diákok megérését az érettségi vizsgákra és persze a nagybetűs életre. A bolondballagás pedig az utolsó közös buli a diákok számára.

Torma Sándor igazgató, Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola:
Éppen 8 éve, hogy szervezzük a bolondballagást. Úgy gondolom, hogy ezzel hírt adunk a városban, a környéken, meg így a gyerekek vidámabban búcsúznak el egymástól, illetve az iskolától, a várostól ezzel a felvonulással.

Idén mintegy 128 diák és tanár vonult fel traktorokkal és lovaskocsikkal Kaposvár utcáin.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: