6 milliárd forintból épül a sportaréna
2017.05.03, Szerda
A kosárlabda és a röplabda fellegvára lesz az új kaposvári sportcsarnok - hangzott el a szerdai alapkő letételen. De a különböző védőborítások lehetővé teszik majd, hogy a kézilabda és a küzdősportok is helyet kapjanak a komplexumban. A Modern Városok Programban így, mintegy 6 milliárd forintból épül fel várhatóan 2019-re az új városi sportcsarnok.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár:
Ilyen jegyeket vásároltak a szüleink, ez téglajegy, 10 forint, ebből épült a sportcsarnok.

Ilyen téglajegyekből épült meg 1983-ban a Kaposvári Sportcsarnok, az új Aréna azonban már a kormány támogatásával - emelte ki Szita Károly az ünnepélyes alapkőletételén. Mintegy 6 milliárd forintból egy modern, multifunkciós komplexum létesül majd. A látványtervek szerint így néz majd ki a 4000 férőhelyes aréna, amely a kosárlabda, a röplabda és a kézilabda mérkőzések mellett koncerteknek is helyt ad majd. Ezek a beruházások pedig mindig túlmutatnak önmagukon. Hiszen a 21. századi létesítmény többek között a fiatalok sportolási kedvét is meghozhatja - mondta Csepreghy Nándor miniszterhelyettes beszédében.

Csepreghy Nándor, miniszterhelyettes:
Egy olyan sportcsarnoknak tehetjük le az alapkövét, ami 30 éve került átadásra. Ezzel nem csak azt üzeni a kormány, hogy a vidéki nagy települések a munkahelyteremtés szempontjából fontosak, hanem azt is fontosnak tartjuk, hogy az életminőség tekintetében is jelentős változásokat hozzunk Magyarországra.

A Modern Városok Programban a somogyi megyeszékhely összességében, mintegy 150 milliárd forintot fordíthat beruházásokra. Ez az összeg pedig számos területen segíti a város fejlődését - hangsúlyozta Szita Károly.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár:
A Németh István Program, az életünk valamennyi területét felöleli. Az oktatást, leginkább a gazdaságot, az útfejlesztéseket, felöleli a kultúrát, a zöld várost és felöleli a sport beruházásokat is.

Ennek részeként kezdik meg a hetekben a Kaposvári Aréna építését is, de a régi sportcsarnokot is felújítják. A tervek szerint 3 év múlva már bajnoki meccseket is játszhatnak a létesítményben.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: