Újra „kinyit” a Balaton
2017.04.19, Szerda
Gyalogtúrák, kerékpáros rendezvények, barista verseny és kutyás programok is várják az érdeklődőket az idei Nyitott Balaton programsorozatban április 28. és május 14. között. Az eseménysorozat egyik újdonsága lesz a Pecsételd körbe a Balatont két keréken! elnevezésű kerékpáros teljesítménytúra, amely a Balaton körbejárására invitálja a résztvevőket, akik értékes díjakat is nyerhetnek.

Április végén indul a tavaszi Nyitott Balaton, melyen idén a kerékpáros teljesítménytúra áll a középpontban. A résztvevők maguk választhatják meg, hogy 2-3 nap, vagy akár egy hét alatt kerülik meg a magyar tengert, a lényeg, hogy pecséteket gyűjtsenek a látogatóhelyeken, Tourinform irodákban, éttermekben és szálláshelyeken. Ehhez egy lapot kell letölteni a balatonbike.hu oldalról.

Fekete Tamás alelnök, Balatoni Regionális TDM Szövetség:
Személyre szóló pecsételő lapot lehet letölteni erről a weboldalról, és ezen lehet körbejárva a Balatont. Három régióra osztottuk a teljes Balaton térséget, van egy északi part, egy nyugati medence és egy déli part, és ezen a területen kell különböző helyszíneken összegyűjteni megfelelő számú pecsétet.

A résztvevők hagyományos módon és virtuális pecsételéssel is igazolhatják, hogy érintették a kijelölt helyszínek valamelyikét.

Fekete Tamás alelnök, Balatoni Regionális TDM Szövetség:
Eszköz- és platformfüggetlenül, csak egy okostelefonnal, egy web-aplikáció, tehát egy webes megoldás segítségével a pecsételő helyeknek a QR-kódjait leolvasva lehet ezeket az igazolásokat megkapni.

Értékes ajándékokat nyerhetnek a résztvevők, de a szervezők szerint az is fontos, hogy megismertessék a vendégeket a régió értékeivel, amelyek nem feltétlenül a megszokott útvonalakon találhatóak meg.

Fekete Tamás alelnök, Balatoni Regionális TDM Szövetség:
Rengeteg, nem csak a Balatont körbejáró kerékpárút létezik a mi desztinációnkban, hanem igenis a belső területeket bemutató, csodálatos látnivalókhoz vezető kerékpárutak, túraútvonalak is léteznek, és ezek erről a weboldalról mind letölthetőek.

A teljesítménytúra mellett kutyás program, barista verseny, gyalogtúrák és különböző rendezvények várják a régióba érkezőket, akik szinte minden helyszínen komoly kedvezményekben részesülhetnek a Nyitott Balaton programsorozatban.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: