A különlegességek viszik jó hírét Siófoknak
2017.04.18, Kedd
Népi- és logikai fajátékokkal, körhintával, kézműves és gasztronómiai különlegességekkel telt meg Siófok főtere. A Húsvéti Nyuladom immár második alkalommal kínált programot kicsiknek és nagyoknak. A hosszú hétvégén a déli parti szállodák is teljesen megteltek, Húsvétkor nemcsak a wellness, hanem tematikus programok is várták a vendégeket.

Folyamatosan érkeztek a vendégek nagypéntek délelőtt ebbe a zamárdi szállodába. Elsősorban családok választották a parti hoteleket, hogy együtt tölthessék a húsvéti ünnepeket.

Nagy Valéria:
Mi hívei vagyunk az aktív és a passzív pihenésnek, tehát a kettőt vegyesen szoktuk alkalmazni, hogy legyenek élmények, abból is jól lehet töltődni, legalábbis mi ilyen család vagyunk és szeretünk pihenni is, ha arról van szó.

A gyermekeket már kora délelőtt kézműves foglalkozással várták a szállodában. A kicsik rajzoltak és hajtogathattak. De a család minden tagjára gondoltak zamárdi négycsillagos hotelben.

Kiss Dóra, kreatív vezető, Hotel Wellamarin:
A mai napon az Utazó Planetárium fog érkezni a szállodánkba, akik a csillagos égbolt rejtelmeibe vezetik be a vendégeinket. A holnapi napon bohóc fogja szórakoztatni a családokat, a vasárnap reggel pedig tojáskereséssel indul.

Amíg a gyerekek aktívan töltötték az időt, addig a szülők és a pihenni vágyók a wellnessben kapcsolódhattak ki.

Siófok Fő tere is megtelt húsvétkor. Több ezren érkeztek a Balaton fővárosában, hogy az ünnep alatt itt kapcsolódjanak ki. A Húsvéti Nyuladalomban a kicsik ilyen, kézzel készített fa logikai és ügyességi játékokat is kipróbálhattak.

Novodonszky Dávid:

Nagyon jó.

Mit kell csinálni?
Hát úgy, hogy ebbe a lyukba beledobjuk ezeket a zoknikat.

A hagyományos, népi játékok egyre népszerűbbek a gyermekek körében, ezért is újítják meg a kínálatot évről-évre a Húsvéti Nyuladalmon.

Szalai László, fajáték készítő:
Négy kosaras körhintát, ami mögöttünk látható, illetve egyéb kiegészítő játékok, horgászat, a sajtlabirintus és az idei évben csináltunk húsvéti kiegészítőket.

De ugráló vár is várta a kicsiket a Fő téren, ahol mintegy 50 kézműves és őstermelő kínálta húsvéti portékáit.

Amíg a gyerekek játszottak, addig a felnőttek koncerten kapcsolódhattak ki. Zoltán Erika és Radics Gigi is szórakoztatta a közönséget. De nemcsak zenei, gasztronómiai élmény is várta vendégeket.

Nagy Róbert, kreatív séf, Krúdy Gyula Szakképző Iskola:
Az én mottóm, hogy kézbevehető, vihető és ehető legyen. Az egyik helyi pékség segítségével elkészültek ezek a csodálatos kis kalácskák, amit már előkészítettünk a sonkalácska elkészítéséhez, mégpedig úgy, hogy némi saját készítésű tojáspástétomot rakunk bele.

Természetesen a sonka és a zöldség sem maradhatott ki a sonkalácskából. Sorban álltak a helyi különlegességért Siófok Fő terén, mintegy 300 adag fogyott hétfő reggel.

Borbás Pálné:
Nagyon finom.

Evett már ilyet vagy ehhez hasonlót?
Ilyet még soha, ezért is próbáltam ki.

A Krúdy Gyula Szakképző Iskola diákjai tehát a halacsinta után most a sonkalácskával rukkoltak elő. S, éppen ezek a különlegességek viszik jó hírét Siófoknak - véli Witzmann Mihály országgyűlési képviselő , aki maga is segített az ételosztásban.

Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
Megyénk és a Balaton térsége mindig is híres volt a gasztronómiájáról és a kultúrájáról, ahol a közösségi élmények a kultúrával, a gasztronómiával összefonódnak, ott mindig kiváló programok szoktak kialakulni.

A 4 napos siófoki esemény pedig éppen ezt kínálta a látogatóknak, így jövőre sem maradhat majd el Húsvéti Nyuladalom.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: