Virágszürettel köszöntötték a tavaszt
2017.04.18, Kedd
Több ezer szál virág talált gazdára az első Tulipán és nárcisz szüreten, Kőröshegyen. A Szedd magad! akcióra az egész országból érkeztek, hogy így köszöntsék a tavaszt. A program a Kőröshegyi Levendulást is népszerűsítette, hiszen a levendula mező közepére ültették el a nárcisz és tulipán hagymákat.

Az egykori téglagyár helyét ma már csodaszép virágok borítják, Kőrőshegyen. A Levendula ültetvény közepén tulipán- és nárciszmező várta az látogatókat, akik egy-egy csokorral haza is vihettek a tavaszi virágokból.

Csodaszép virág, és az emberek nagy része szereti a virágokat, nem?

A tengernyi színes virág látványa is lenyűgözte a vendégeket.

Gipp Márta:
Mi helyben lakunk és a táj szépségéért jöttünk igazából.

A somogyi településre az ország számos pontjáról érkeztek látogatók, akik akár cserépben ültetett nárciszt és tulipánt is hazavihettek.

Szabó Lajos, őstermelő:
Azért ültettünk direkt ilyen cserépbe, hogy, aki nem csak vázában, pár napig szeretné tartani a virágot, akkor az tudja tovább élvezni a virágzást vagy ki tudja ültetni a virághagymást a cserépből.

A családi vállalkozásként működő Kőröshegyi Levenduláshoz több száz család érkezett. A Szedd magad! akciót nem véletlenül a húsvéti hosszúhétvégére hirdették meg.

Szabó Lajos, őstermelő
Kitaláltuk, hogy tavaly ősszel tulipán és nárcisz hagymákat fogunk eltenni, hogy már kora tavasszal egy tavaszi programot tudjunk a közönség felé bemutatni.

A tulipán és nárcisz szüret pedig a Kőröshegyi Levendulást is népszerűsítette.

Szabó Lajos, őstermelő:
A kőröshegyi Levendulást 2012-ben találtuk ki, hogy erre a területre levendulákat fogunk ültetni. Jelenleg 6 hektáron van telepítve két fajta levendula, a fő a Tihanyi őslevendula fajtái vannak elültetve.

A látogatók pedig nemcsak a virágokat, hanem a levendula olajat is megillatozhatták a Kőröshegyen.

(Somogy TV, Híradó) 

Hozzászólás: