Gazdag a húsvéti programkínálat
2017.04.13, Csütörtök
Gazdag húsvéti programmal várják a vendégeket a Balaton-parti települések. Az iskolai szünetnek és a Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításának köszönhetően rengetegen látogatnak el a magyar tengerhez. Balatonföldváron pénteken rendezik meg a Húsvéti Tojáskeresést, ahol akár nagy értékű ajándékra is lelhetnek a gyerekek. Siófokon április 14-től egészen 17-ig tart a Húsvéti Nyuladalom a Fő téren, ahol két színpadon zajlanak a programok. Emellett megtartják a nyúlfutamot, vagyis a belvárosi futóversenyt, lesznek népi játékok, nyúlsimogatás első alkalommal kóstolhatják meg az érdeklődők a sonkalácskát és a hajóállomásról kifutnak a nyuszihajók.

Örülnek a gyerekek a szünetnek és a húsvéti meglepetéseknek Siófok Fő terén. Sokan már csütörtökön megérkeztek a városba, ahol az ünnepeket töltik. A plakátok is hirdetik, hogy négy napon át rengeteg program közül lehet választani.


Perlaki Mónika:

Szeretnénk a futóversenyen részt venni, hogy ha van valami kézműves vagy interaktív dolgok, azt is szeretnénk igénybe venni.

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület második alkalommal szervezi meg a húsvéti nyuladalmat, ami a családosoknak ígér kikapcsolódást.

Szentpéteri Ildikó irodavezető, Tourinform, Siófok
Nagyon sok gyerekkoncert lesz, interaktív előadás, kézműves foglalkozás, de természetesen a felnőtteknek is szeretnénk kedvezni, így neves hazai előadók fogják szórakoztatni a közönséget. A hagyományőrzés, az nagyon fontos a rendezvény kapcsán, de mégis formabontó jelleggel szerettük volna megrendezni ezeket a játékosság nevében. Lesz húsvéti nyuszisimogató, akkor tojásdíszítés. Óriástojások lesznek, öt darab itt, a Fő téren.

Jótékonysági árverésen lehet majd licitálni ezekre az óriástojásokra. A vásárlók a befolyt pénzzel a városi egyesületeket támogathatják. A nagykoncertek mellett még egy gasztronómiai bemutatóra is sor kerül.

Szentpéteri Ildikó irodavezető, Tourinform, Siófok:
A Krúdy Gyula Szakképző Iskola készít egy különleges finomságot húsvét alkalmából, a sonkalácskát, amit majd természetesen mindenki megkóstolhat itt, a Fő téren. Illetve a hajóállomásról több hajó is fog indulni, nyuszihajó, a fedélzetén ajándék csokitojással, nyuszisimogatóval és arcfestővel.

 

A Balatonföldvári Turisztikai Egyesület második alkalommal rendez Húsvéti Tojáskeresést a Kemping utcában lévő Madármegfigyelő parkban. Pénteken 10 órakor indul a keresgélés. Külön pályát jelölnek ki az óvodásoknak és az iskolásoknak, akik rálelhetnek a kihelyezett több mint 200 csokira. A szerencsések értékes ajándékokat rejtő tojásokat is találhatnak.


Ernyes Violetta irodavezető, Tourinform, Balatonföldvár:
Nyolc darab aranytojást, négyet-négyet, tehát mindegyik pályán négy aranytojás lesz elrejtve. Értékes nyeremények lesznek elrejtve, ezeket egyesületi tagjaink, partnereink ajánlották fel: családi fagyizás, családi gyroszozás, társasjáték, a szántódpusztai kulturális központba belépőjegyeket.

A közösségi oldalon meghirdetett eseményre már most óriási az érdeklődés. A szervezők arra számítanak, hogy nem csak a helyiek, de a balatoni településre érkező vendégek is ellátogatnak a húsvéti programokra.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: