Megtelnek húsvétra a balatoni szállodák
2017.04.12, Szerda
Telt ház lesz húsvétkor a siófoki szállodákban. Már Nagypénteken megtelnek a szobák a kikapcsolódásra vágyó vendégekkel. A gyerekeket animációs programok, tojáskeresés, sőt még bábszínházi előadás is várja a hotelekben, de sokan túráznak, kerékpároznak vagy sétálnak majd a tavaszi Balaton-parton.

Nagy lesz a forgalom a Balaton-parti hotelekben húsvétkor. Az előzetes adatok szerint a magyarok nagy része wellness szállodákban tölti ezeket a napokat, és a legkeresettebbek között vannak a Balaton-parti hotelek.

Geiger Violetta értékesítési vezető, Hotel Residence:
A húsvéti hétvégét alapvetően három éjszakára hirdettük meg, és amikor kiderült, hogy a nagypénteket is szabaddá tették, akkor már négy éjszakára értékesítettük. Telt házunk van, a wellness részleg én azt gondolom, hogy teljes kihasználtságú lesz, a gyermekek részére pedig animációs programokkal készülünk.

Telt házzal működik húsvétkor a Hotel Azúr is. Sokan már 2-3 héttel az ünnepek előtt lefoglalták a szállásukat, így most már nehéz lesz szobát találni.

Sternóczky Balázs marketing- és értékesítési igazgató, Hotel Azúr:
Túlnyomórészt belföldi vendégeink vannak, de szép számmal azért érkeznek már német, osztrák nyelvterületekről, sőt, van egy cseh csoportunk is a húsvéti időszakra.

A siófoki szakemberek szerint a tavaszi szünet és a húsvét kiemelt időszak a vendéglátásban. Ilyenkor rengeteg család érkezik, mivel a felnőttekre és a gyerekekre is sok program vár.


Sternóczky Balázs
marketing- és értékesítési igazgató, Hotel Azúr:
Színházi előadás, bohócműsor és minden egyéb. De a felnőttekre is gondoltunk, itt elsősorban gasztronómiai programok lesznek, a húsvét jegyében készült különféle jellegzetes fogások, emellett borkóstoló, lesz egy gasztronómiai ételbárunk is.

Nem csak a szállodában találnak majd programot húsvétkor a Siófokra érkező vendégek.

Sternóczky Balázs marketing- és értékesítési igazgató, Hotel Azúr:
A Balaton az egy szép háttere egy ilyen wellness kikapcsolódásnak, nagyon sokat lehet kirándulni, aktívan tölteni a programot, és ajánlunk most már kerékpártúrát, nordic walking programot, de maga a város is egy húsvéti fesztivállal várja a résztvevőket.

A nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításával az idei évtől egy nappal nő a kikapcsolódással eltölthető időszak. Felmérések szerint már most két és félszer annyian foglaltak szállást belföldön, mint tavaly.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: