Egészségőrző napot tartottak a piacon
2017.04.07, Péntek
Vérnyomást és vércukorszintet is mértek, emellett állapotfelmérést is végeztek a Prevenciós és Egészségfejlesztési Iroda szakemberei az Egészségügyi Világnap alkalmából, a kaposvári Nagypiacon. A Kaposi Mór Oktató Kórház immár hagyományosan minden évben többek között ilyen keretek között hívja fel a figyelmet az egészség megőrzésére, de emellett a szűrések és a vizsgálatok fontosságára nagy hangsúlyt fektetnek.

- Azért nem jó ez a magas cukor, mert egyéb következménnyel jár a szervezetre nézve, más szervekre nézve is.

22 - ekkora volt a hölgynek a vércukorszintje, ez pedig a négyszerese a normális értéknek. Az okok között legtöbbször a helytelen táplálkozás és a stressz áll, a következménye pedig akár halál is lehet. Erre hívták fel a figyelmet a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Prevenciós és Egészségfejlesztési Irodájának szakemberei. A kaposvári Nagypiacon pedig sorban álltak az érdeklődők.

Bódi László:
72 és fél éves vagyok és minden évben, amikor a piacon volt ez az ellenőrzés, akkor eljöttem és azt mondták, hogy jó.

Bódi László, ha teheti aktívan tölti a hétköznapokat, emellett pedig arra is odafigyel, hogy mit eszik.

Bódi László:
Permetezek, füvet nyirok, autót vezetek, horgászok, gyalog megyek mindenhova Kaposváron , buszt ritkán használok.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház az Egészségügyi Világnap alkalmából vércukor- és vérnyomásméréssel valamint állapotfelméréssel csatlakozott a kezdeményezéshez. A szakemberek nem csupán vizsgáltak, hanem tanácsot is adtak az érdeklődőknek.

Steiner János:
Jó ideje van nekem magas vérnyomásom , arra szedek orvosságot és elég gyakran néznek vércukrot is és most lehetőség volt és nem kell a kórházban sorba állnom.

A Kaposi Mór Oktató Kórház egyébként többnapos, változatos rendezvénysorozattal készült e jeles nap alkalmából. Együttműködve a város több szervezetével, csatlakozva más programokhoz, illetve saját szervezésben színes és minden korosztályt érintő egészségmegőrző programokkal várják az érdeklődőket.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: