Sokan keresik az új autókat
2017.04.04, Kedd
Nagyot ugrott az új autók eladási száma. Márciusban harmadával több új autót értékesítettek, mint egy évvel korábban. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint az idén is folytatódik az új személygépkocsik forgalomba helyezésének növekedése, ami várhatóan 2017-ben meghaladja a százezer darabot. Egyre nagyobb az érdeklődés az elektromos autók iránt is, mivel jelentős kormányzati támogatással lehet megvásárolni  a környezetkímélő járműveket.

- "Érdeklődnék, hogy ez az állami elektromos autó támogatás-kedvezmény egyrészt elérhető-e, illetve hogy ez hogy néz ki." 


Balogh Péter informatikai vállalkozó hetente ezer kilométert utazik az ország minden részébe, ezért is fontos  számára a megbízható gépkocsi. Most elég sok munkája van, úgyhogy egy új autó vásárlása mellett döntött ebben a siófoki márkakereskedésben.

Balogh Péter vállalkozó, Siófok:
"Nekem, ami nagyon fontos, mert én nagyon sokat utazom, az a megbízhatóság. Emiatt gondolkoztam abban, hogy esetleg használt autót vásároljak, de az az igazság, hogy a használt autónál sose lehet tudni, hogy megbízható, szervizelték, nem szervizelték, illetve, ami felkeltette az érdeklődésemet, hogy nagyon jó árakat láttam"


- "Javasoljuk, hogy érdemes megfontolni a manapság egyre népszerűbb hybrid vagy plug in hybrid verziókat is, abból is szintén tudunk erre a modellere vonatkozóan ajánlatot adni és tenni, kell egy kicsit gondolni a környezetünkre és a jövőnkre is"

Egyre többen érdeklődnek az elektromos autók iránt is. A kormány jelenleg másfél millió forint támogatást nyújt a környezetkímélő gépkocsik vásárlásához.

Máté Gergely ügyvezető, Autó Máté Kft., Siófok:
"A magyar állam is ezt támogatja, már a vásárlókat, magánügyfeleket is egy állami támogatással az elektromos autóhoz, illetve az elektromos és belső égésű vegyes használatú autóhoz hozzásegíti. Hiszen nagyon fontos itt egy tudatformálás is, hogy az ügyfelek lássák azt hogy ez egy új technológia."

A megszokott év végi vásárlások miatt az év első hónapjai uborkaszezonnak számítanak az autókereskedések életében. Márciusban mégis harmadával több új autót értékesítettek országszerte a márkakereskedések, mint egy évvel korábban.


Máté Gergely ügyvezető, Autó Máté Kft., Siófok:
"Idén az első negyedév lezárása után egy átlagos, 35 százalékos növekedést könyveltünk el az új autó vásárlók terén. Ez azért bizakodásra ad nekünk mint vállalkozás is okot és bizakodásra ad egy kicsit olyan szempontból is okot, hogy nyilvánvalóan a gazdaság is pozitív irányban halad. Hiszen autót akkor vásárolnak, hogy ha van rá, a cégek, pedig ha van mit dolgoznunk, amihez autó kell."

Szakemberek idén összesen 102 ezer új személygépkocsi, 22 ezer kis haszonjármű és 5500 nagy haszonjármű  forgalomba helyezésére számítanak Magyarországon.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: