Puskás Ferencre emlékeztek
2017.04.03, Hétfő
Több tucat kis focista lépett gyepre szombaton Kaposfüreden, ahol a Bozsik programban trenírozó 7 és 9 éves korosztályú gyerekek mérték össze tudásukat. A futballpalánták néma főhajtással emlékeztek meg Puskás Ferencről, az Aranycsapat csatáráról, aki szombaton ünnepelte volna 90-ik születésnapját.

U7-es és U9-es focistapalánták léptek pályára a hétvégén Kaposfüreden. Az idei tavasz első focifesztiválján a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia rendezésében a Bozsik programban trenírozó lurkók rúgták a bőrt.

Halmai Gábor:
Először is imádok focizni, és szeretek együtt lenni a csapattársaimmal.

Megint más a sikerélmény miatt szeret focizni.

Várhegyi Gábor André:

Szoktunk kapni érmeket meg oklevelet.

Április elsején ünnepelte volna 90-ik születésnapját Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás kapitánya, a száguldó őrnagy, akinek gólrekordját a mai napig sem tudta megdönteni még a világklasszisnak tartott Cristiano Ronaldo sem. A gyerekek is tisztelegtek a mind máig leghíresebb magyar focista előtt, néma főhajtással emlékeztek meg Puskás Ferencről.

Halmai Gábor:
Szerintem ő nagyon jó focista volt, és örülök, hogy itt lehetek.

Miért volt ő jó focista?
Mert nagyon sok gólt rúgott, és sok gólpasszt adott, kiemelkedő teljesítményeket nyújtott.

A apró focisták is nagyon jól tudják, hogy ki is az a Puskás Ferenc.

Várhegyi Gábor André:
Meg szoktam nézni régebben meccseket, és láttam, hogy milyen sok gólt szokott lőni.

Utánpótlásból nincs hiány Somogy megyében, sőt, az is lehet, hogy egy következő Aranycsapat tagjai rúgták a bőrt Kaposfüreden.

Major Gábor, csoportvezető, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia:
Abban bíznánk és abban bízunk is, hogy kinevelődik Magyarországon egy újabb Puskás Ferenc. Ez a program nagyon széles tömeget érint az országban, így itt a környékünkön is, így nagyobb az esély arra hogy sokan megismerkednek a programmal, és nő az esély egy újabb Puskást találni.

A kicsik közül egyébként ezúttal mindenki győztes volt, hiszen a játék élményéért és a technika finomításáért húztak mezt, ezen a tornán. Vegyes csapatokban játszottak, így a különböző tehetségű és fejlettségi szintű gyerekek egymást segítve fejlődhettek.

(Somogy TV, Híradó) 

Hozzászólás: