Kaposváriak az ökölvívó szövetség új elnökségében
2017.04.01, Szombat
Egyedüli jelöltként Erdei Zsolt lett a magyar Ökölvívó Szövetség elnöke. Ezzel a magyar sportvezetők közül jelenleg legrégebben, 1996 óta regnáló Csötönyi Sándort váltotta, aki a jövőben tiszteletbeli elnökként folytatja. A 21 tagú új elnökségben helyet kapott Dér Tamás kaposvári alpolgármester és sportközpont igazgatója is. Maradt alelnök Ifj. Süllős Gyula, aki a Ring SC Kaposvár főszponzora, Szántó László, a Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke pedig az ellenőrző testület tagja lett.

A 106 szavazásra jogosult tagból 87 volt jelen a szombati tisztújításon, ők nyílt szavazáson, egyhangúlag adtak bizalmat Erdei Zsoltnak. Az elnököt és az elnökséget öt évre választották meg. A versenyzőként amatőr és profi világbajnok, olimpiai bronzérmes szakember egy szinte teljesen kiüresedett és amortizált sportágat vesz át, amelynek számottevő felnőtt nemzetközi eredménye hosszú évek óta nincsen. Férfiaknál világbajnokságon 2009-ben volt legutóbb magyar dobogós Káté Gyula, olimpián pedig 2000-ben, amikor éppen Erdei nyert bronzot.

Van honnan előrelépni, és ezzel Erdei Zsolt is tisztában van: „A magyar boksz mélyponton van, most már nem lehet a korosztályos eredményekkel takarózni, a felnőtt férfiaknak kell érmeket szerezni a világversenyeken, lehetőség szerint az olimpián. Ennél, amit mostanában mutatunk, sokkal több van a magyar ökölvívásban" - fogalmazott.

A sportágnak ugyanis egyetlen komoly arca sincs, olyan versenyző, akit el lehetne adni, aki képességekben vagy intellektualitásban megközelítené akár Kovács Istvánt, akár az új sportági vezető Erdei Zsoltot. Ők ketten azok, akik az amatőr és a profi ökölvívásban olyan eredményeket értek el, amelyek számottevőek, amelyekre mindenki emlékezhet, legfeljebb a most szövetségi kapitányként dolgozó Balzsay Károly nevét említhetjük még. Idehaza a sportág ma már közel sem annyira vonzó, mint a hatvanas, hetvenes, vagy éppen a nyolcvanas években volt.

Erdei Zsolt a Somogy TV-nek korábban úgy nyilatkozott: új befektetőkben és a vidéki egyesületek támogatásában, fejlesztésében látná a jövőt. Szponzorokat kell szerezni, akik támogatnák ezt a sportágat. Szakmai tervei készen állnak, a részletek kidolgozása még tárgyalást igényel. Szeretne szakmai fórumokat, úgy véli, ezek a kerekasztal beszélgetések mindenképp előrelendítenék a hazai ökölvívás életét. A támogatottsága pedig megvan, az egész boksztársadalom nagy reményeket fűz Erdei Zsolthoz.

A magyar amatőr ökölvívás elsorvadásának megállítása vár tehát Erdei Zsoltra és az általa irányított új elnökségre. 138 millió forintot örökölt, ennyivel adja át a kasszát Csötönyi Sándor, a szövetségnél pedig jelenleg 21 főállású edző dolgozik.

A békés hangulatú közgyűlést Erdei Zsolt, miután ajándékot adott át Csötönyi Sándornak a magyar ökölvívásért végzett munkájáért, a következő szavakkal zárta: „Mindenkinek köszönöm, hogy elfogadták a jelöltségét az alelnökök, az elnökségi tagok. Mindenkire nagy szükségünk lesz, rengeteg a munka, maradjunk együtt, tartsunk össze!"

Alelnökök: Dér Tamás, dr. Berkes István, ifj. Lasz György, ifj. Süllős Gyula, Pajna Zoltán, Pantl Péter, Soós Zoltán.

Elnökségi tagok: Balogh Sándor, dr. Sarlós András, dr. Kassai László, dr. Kálózdi Tamás, Draskovics Szilárd, Horváth Ferenc, Kepli József, Kóczián József, Kovács Géza, Rieb György, Sárközi Márk, Szabó Sándor, Varga Gergely.

Ellenőrző Testület: Orodán Sándor (elnök), Dr. Rátkai Norbert, Dr. Pálos Péter, Fásy Ádám, Szántó László, Turbucz Gábor, dr. Laczkó János.

 

Hozzászólás: