Folytatódik a vasúti felújítás a Balatonnál
2017.03.17, Péntek
Újra munkába állt az alépítményjavító géplánc a Balatonlelle-Balatonszemes vasúti vonalszakaszon. A tavaly megkezdett munkálatok során a Balaton déli partján összességében mintegy 105 kilométernyi szakasz újul meg. A fejlesztéseknek pedig nem csupán az utazóközönség örül, hanem az érintett települések polgármesterei is, akik a turizmus fellendülését várják a modernizálástól.

Újra dolgozik a PM 1000 alépítményjavító géplánc a Balatonlelle - Balatonszemes vasúti vonalszakaszon. A téli leállást követően ma délelőtt már újra zakatolt a masina Balatonlellén. A felújításnak azért örülnek az utasok, mert így modernebb körülmények között tudnak majd közlekedni.

Jó, ha felújítják az biztos.

Emellett gyorsabb és biztonságosabb is lesz a közlekedés a vasúton.

Biztos, hogy szükség van rá

Nem csupán az utazóközönség örülhet a felújított vasúti szakaszoknak a Balaton déli partján. A települések vezetői is elégedettek, mert a szolgáltatások korszerűsítése jó benyomást kelt az ide érkezőkben - ezt már Takács József, Balatonszemes első embere mondta.

Takács József, polgármester, Balatonszemes
Mindenki tudja, hogy megérkezik egy vendég a vasútállomásra, leszáll a vonatról, körbenéz és látja, hogy mi volt és mi lesz az átépítés során. Nyilván a falu közepén helyezkedik el a vasút és a környezete, a kiépítettsége, a korszerűsített vasúti vágányok, peronok, és az avval kapcsolatos összes beruházás megszépül, megépül.

A fejlesztésekkel pedig mind a gyalogosok, mind az autósok igényeit kielégítik - tette hozzá a polgármester, aki azt reméli: megnövekedhet a turizmus az új vasútnak köszönhetően.

Takács József, polgármester, Balatonszemes
Balatonszemes megtudja tartani az összes gyalogos átjáróját a vasúton, sőt a két vasúti átjáró között Balatonszemes a volt szovjet pionír tábor közepén kap egy vasúti sorompót, és gyalogos átjáróval, tehát nagyon gyorsan tudunk csatlakozni a 7-eshez. És a 7-es és az autópálya között 300 méter különbség van.

A jelenlegi ütemterv alapján nyáron a menetrend szerinti vasúti közlekedés elindulhat. A beruházás a nyári szezon végeztével, 2017 őszén tovább folytatódik.

 

Hozzászólás: