Kinek fontos a biztonság?
2017.03.13, Hétfő
A somogyi ellenzéki képviselőkre még nemzeti ügyben sem lehet számítani. Ezt bizonyítja az is, hogy nem szavazták meg a jogi és technikai határzár szigorítására - erről beszélt Gelencsér Attila a Fidesz Megyei Választmányi Ülésén,Taranyban. Witzmann Mihály alelnök, országgyűlési képviselő szerint felvetődik a kérdés, hogy Harangozó Gábor szocialista és Ander Balázs, jobbikos képviselőknek mennyire fontos a somogyi emberek biztonsága.

A nemzeti egységet kellett volna képviselni és nem pártoskodni kellett volna a jog és technikai határzár szigorításának kérdésében - hangzott el a Fidesz Megyei Választmányának ülésén. Gelencsér Attila elnök szerint példátlan a somogyi ellenzék viselkedése, ezért is kezdeményezte a testület összehívását.

Gelencsér Attila elnök, Fidesz Somogy Megyei Választmánya:
Az derült ki kedden, hogy az ellenzéki képviselőkre, itt Somogyban sem lehet számítani. Nagyon úgy tűnik, hogy ők bevándorláspártiak. Az látszik a ténykedésükből, nem csak a keddiből, az azt megelőzőből is, hogy ők érdekeltek a káoszban. Úgy látszik, hogy ők örömmel vennék, ha ellenőrzés nélkül, tömegek vándorolnának be illetve át Magyarországon.


A Fidesz-KDNP mindig szem előtt tartja, hogy az emberek akaratából került az országgyűlésbe, így természetes, hogy olyan döntéseket hoznak, amelyet a magyarok és somogyiak támogatnak - fogalmazott Gelencsér Attila a Fidesz Megyei Választmányának elnöke. Witzmann Mihály a testület alelnöke pedig arról beszélt: megdöbbentek, amikor a somogyi ellenzéki képviselők nem nyomtak gombot.

Witzmann Mihály alelnök, Fidesz Somogy Megyei Választmánya:
Felmerülhet a kérdés jogosan, hogy az MSZP-s Harangozó Gábornak, és a jobbikos Ander Balázsnak kellően fontos-e a haza védelme, kellően fontos az, hogy a somogyiak érdekeit képviseljük, képviseljék. Pontosan tudjuk, hogy Somogy határmegye, amelyet az elmúlt időszakban többször is érintett a bevándorlás. Azt gondolom, nekünk ebben nemzeti egységet kellett volna megmutatnak.

Witzmann Mihály hozzátette a migrációs nyomás kérdésében nemcsak a brüsszeli bürokratákkal kell megküzdeni a magyar kormánynak.

Witzmann Mihály alelnök, Fidesz Somogy Megyei Választmánya:
A másik fő ellenfelünk ebben a küzdelemben a Soros György által pénzelt álcivilszervezeteknek a tevékenysége. Hiszen mondjuk ki nyugodtan, nincsen itt szó civil szervezetekről, politikai tevékenységet végző csoportosulásokról, szervezetekről beszélhetünk, akik megpróbálják aláásni Európában az illegális bevándorlás kezelésével a brüsszeli bürokratákkal nem egyetértő kormányok tekintélyét.

Szászfalvi László a Fidesz megyei választmányának másik alelnöke pedig azt hangsúlyozta: a somogyiak saját bőrükön érezték a migrációs válságot, ezért is érthetetlen az ellenzék magatartása. Hozzátette: egyes híresztelésekkel ellentétben nem csökkent a migrációs nyomás, ezért is volt fontos a jogi és technikai határzár szigorítása.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: