A pingpongot népszerűsítették
2017.03.13, Hétfő
Közel 100 gyerek és felnőtt ragadott ping-pong ütőt Balatonszárszón a hétvégén. Asztalitenisz csarnokká alakult a József Attila Emlékház, a polgármesteri hivatal és az iskolai tornaterem is. A rendezvény célja nem csupán a mozgás és a sport népszerűsítése volt, hanem a közös időtöltés is. Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia igazgatója az eseményen úgy fogalmazott: a pingpong nem csupán a testet, hanem szellemet is fejleszti, hiszen nagy koncentrációt igényel.

Egy az egy ellen és párosban is kipróbálhatták magukat az asztalnál a ping-pong szerelmesei. A legtöbben már komoly rutinnal bírtak.

Huszár Ádám:
Egyszer voltam aranyérmes és kétszer ezüst érmes.

Közel 100-an versenyeztek az első ping-pong maratonon, Balatonszárszón.

Huszár Ádám:
Nagyon jó szerintem, tök jól megrendezték és szerintem jövőre is fog majd lenni.

Fiatalok és idősebbek is ütőt ragadtak, hogy mozgással töltsék a napot. A szakavatottak pedig segítettek is az újoncoknak.

Gyetvai Laura:
Én már régebb óta ping-pongozom. Ez mit jelent pontosan? Versenyszerűen? Versenyeken is voltam már.

A József Attila Emlékház, a hivatal, az iskolai tornaterem és a művelődési ház is asztalitenisz csarnokká alakult egy napra. A résztvevőket pedig Mocsai Tamás, ösztönözte játékra, a Nemzeti Kézilabda Akadémia igazgatója maga is ütőt ragadott.

Mocsai Tamás, igazgató, Nemzeti Kézilabda Akadémia:
Ugye minden sport, minden mozgás segít nekik abban, hogy megszeressék a játékot.. Az asztalitenisz pedig arról híres, hogy folyamatosan koncentrálni kell és egy kis gyakorlással örömöt lehet szereznünk önmagunknak és a társainknak is.

Balatonszárszón komoly hagyománya van az asztalitenisznek, a település csapata sok versenyen megfordul. A szakosztály vezetője azt mondta: a ping-pong maraton pedig az utánpótlást is meghozhatja.

Hűvösvölgyi Péter, vezető, Szárszói Asztalitenisz Szakosztály:
Főleg a gyerekek ugye, mit nagyon sok alsós és felsős gyerek játszik, az egész iskola jelen volt a testnevelőkkel együtt. Természetes, hogy a szakosztály tagjai is részt vettek a szervezésben is.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Balatonszárszón a ping-pong maratont, hogy így ösztönözzék mozgásra a fiatalokat és az idősebbeket.

Dorogi Sándor, Polgármester, Balatonszárszó:
Minél több gyerek, fiatal, középkorú részt vegyen ezen a játékon, mert úgy gondolom, hogy ezzel ösztönzést adunk arra, hogy ez mennyire egyszerű és praktikus sport ez.

A rendezvény sikerességét pedig az is mutatja, hogy újabb 5 taggal bővült a Balatonszárszói Asztalitenisz Szakosztály - tette hozzá a polgármester.

(Somogy TV, Híradó)

 

Hozzászólás: