Ők teszik szebbé a világot
2017.03.08, Szerda
A nők az élet számos területén helytállnak, így például a munkahelyen, a gyermeknevelésben, és ők azok, akik a családot összefogják, ezért kell őket nagy becsben tartani - fogalmazott Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a Siófokon tartott nőnapi ünnepségen. A rendezvényen egyébként a Nők Együtt Egyesület tagjait köszöntötték a Príma-díjas Siófoki Férfi Dalkör tagjai. A világon immár 100 éve köszöntik a hölgyeket március 8-án.

Vidám dalokkal kedveskedtek a hölgyeknek a Siófoki Férfi Dalkör tagjai. A nőnapi köszöntés meglepetésként érte a résztvevőket. Mint mondták: fontos, hogy az idősebb korosztályról is megemlékezzenek.

Iszi Ádámné:
Nagy-nagy örömmel tölt el, és nagyon jó érzés az, hogy megemlékeznek. Mi már nem a legfiatalabb korosztályhoz tartozunk, de minden évben van megemlékezés.

A Nők Együtt Egyesület tagjai egyébként egész évben tevékenykednek Siófokon. Többek között a kulturális hagyományok ápolása és a város szebbé tétele a céljuk.

Boholyné Pásh Mária:
Legyenek büszkék ránk, mert nők nélkül a férfiak semmire nem mennének, mert minden családban az anya, a feleség sokat jelent.

Meglepetés vendég is érkezett az eseményre, hiszen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a nőket a Kálmán Imre Kulturális Központban. A politikus arról beszélt: hosszú és nehéz úton vívták ki a nők maguknak az egyenjogúságot, pedig munkásságuk és a mindennapi életben betöltött szerepük nélkülözhetetlen.


Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, Fidesz:
A nők az egyenjogúság megvívásáért óriási áldozatokat és küzdelmeket folytattak. Ma már elmondhatjuk, hogy a világ számos országában, szerencsére Magyarországon is, ezt a napot valódi ünnepnapként kezeljük, ezen a napon valóban köszönthetjük a hölgyeket. Megköszönhetjük nekik a helytállást, hiszen ők azok, akik helytállnak a családban, a munkahelyen, a háztartásban, a gyermeknevelésben.

A nők teszik szebbé, igazán teljessé a világot - tette hozzá a politikus. Március 8-án immár 100 éve köszöntik világszerte a nőket.

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: