Robotraktár kkv-támogatásból
2017.02.15, Szerda
Népszerűek a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogató pályázatok. A gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban a kkv-k termelési kapacitásainak bővítésére 18 milliárd forint áll rendelkezésre, az elnyerhető, vissza nem térítendő forrás 25 és 500 millió forint között lehet. A támogatásból új, modern eszköz- és gépparkok beszerzésére, információs technológia fejlesztésére, valamint megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására nyílik lehetőség. Ez utóbbiban gondolkodik a siófoki JKH Kft., ahol folyamatosak a beruházások és négy éven belül megvalósulhat egy robotraktár is.

Ugrásszerű változást jelentett a siófoki JKH Kft. életében a 90 kilowattos naperőmű megépítése. A barkácstermékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég 4 évvel ezelőtt vágott bele a fejlesztésbe, és most az energiafelhasználásuk 80 százalékát ez a naperőmű termeli. Ezen kívül számos beruházáson vannak túl, eddig összesen 100 millió forintnyi uniós, illetve kormányzati fejlesztési támogatáshoz jutottak hozzá.

Juhász László ügyvezető, JKH Kft.:
"A kerékpártárolótól egészen az egészségügyi fejlesztéseken keresztül, számtalan olyan juttatást adunk a dolgozóinknak, amelyben állami támogatás illetve uniós támogatás is van."

Megvannak már a következő beruházás tervei is. Különlegesnek számít majd Siófok környékén az a robotraktár, amely az ezerféle aprócikk kiválasztását és mozgatását automatikusan végzi el. Ezzel megvalósulhat a legújabb kori logisztika, amelyhez nincs is szükség a meglévő raktárméretekre, az árucikkek ugyanis kisebb helyen is könnyen mozgathatók lesznek.

Juhász László ügyvezető, JKH Kft.:
"Több ezer termékről van szó, tehát hatezer- hétezer terméknek az elhelyezéséről, ami a jelenlegi raktárkapacitásunk, ahogy mondtam 40-50 százalékában elhelyezhető. Ez egy fantasztikus lépés lenne az automatizálás, illetve a raktározás területén."

A cég egyik divíziója a megújuló energiával foglalkozik. Egyedi fejlesztésük, a hálózatfüggetlen energiakonténer, amely bárhol képes energiát szolgáltatni, nemrég Greenenergy-díjban is részesült. Az új találmány, valamint a robotraktár irányítása felkészült, kompetens szakembereket követel. Ezért a képzési fejlesztésre is szeretnének támogatást nyerni.

Juhász László ügyvezető, JKH Kft.:
"Nyilván egy olyan fejlesztést, amit egyszer már megcsináltunk, annak a bővítésére csak saját erőt használhatunk, de minden olyasmi, tehát itt a képzésre folyamatosan pályázunk, a különböző logisztikai vagy telephelyfejlesztésre ugyancsak."

A siófoki cég új beruházásai a következő négy évben valósulhatnak meg.

 

(Somogy TV, Híradó)

Hozzászólás: