Nőtt a hajózási kedv a Balatonon
2015.08.14, Péntek
Közel 450 ezer utast szállítottak idén már a Balatoni Hajózási Zrt. menetrendszerinti járatain, sétahajóin. Nemcsak a személyhajózás, hanem a kompforgalom esetében is mintegy 5 százalékos árbevétel- és utasszám-emelkedéssel számol a cég.

Gyorshajók, személyhajók egyaránt folyamatosan szállítják az utasokat a Balatonon a nyári főszezonban. Az elmúlt hetek kánikulai időjárásának köszönhetően nőtt a forgalom a hajózási társaság járatain. A személyhajózás tekintetében mintegy 5 százalékos az árbevétel többlet eddig, 450 ezer utast szállítottak már ezen a nyáron. A kompforgalom is emelkedett, szintén 5 százalékkal.

Veigl Gábor, értékesítési igazgató, Balatoni Hajózási Zrt.:
- Minimálisan csökkent a menetrendi hajózásaink száma, nyilván a meleggel függ össze, hogy napközben kevesebben utaznak, viszont az esti programok és az egyéb programok, akár egy naplemente túra, egy gyerekhajó vagy egy gyorshajó program, vagy éppen a buli hajó, nagyon nagy növekedést produkált ebben az évben. Mindez azt jelenti, hogy a társaság árbevétele kedvezően alakul, meghaladjuk az előző évet.

A nyári főszezonban, augusztus 23-áig a legnagyobb számban közlekedteti járműveit a hajózási társaság, amelynek célja, hogy meghosszabbítsák a szezont. Ezért is csatlakoztak a Nyitott Balaton programsorozathoz.

Veigl Gábor , értékesítési igazgató, Balatoni Hajózási Zrt. :
- A célunk az, hogy ezt az információt eljuttassuk a saját utasainkhoz is, és segítsük őket abban, hogy megtalálják, felépítsenek egy olyan több napos programsorozatot, amiben a hajózás lehet az összekötő pont, ami eljuttatja az egyik településről a másikra az utasainkat.

A turistákat pedig már egy mobil kisokos alkalmazás is segíti, hogy eligazodjanak a menetrendben - tudtuk meg a Balatoni Hajózási Társaság értékesítési igazgatójától.

 

(SomogyTV Híradó) 

Hozzászólás: