Jubileumi kikapcsolódás
2015.06.02, Kedd
A korábbi legnépszerűbb darabjait is műsorra tűzi a Roxinház a 2015/16 -os évadban. A társulat már 15. éve szórakoztatja a közönséget, és a jubileumi évadban is arra törekszik, hogy többféle műfajban, és minden korosztálynak kínáljon kikapcsolódási lehetőséget.

Az utánpótlás csoport melegít be a próba elején. Ők a vizsgaelőadásukra készülnek, de a Roxínház színpadán hamarosan a jubileumi évad darabjait próbálják a színészek.

Szabolcsi János, Roxínház vezetőségének tagja:
- A 15. évadunkat kezdjük meg szeptembertől, ami - én úgy gondolm, hogy - a mi életünkben egy elég komoly dolog, egy nagyon nagy mérföldkő. És ennek mértékében, vagy ennek tudatában próbáltuk meg összeállítani a 15. évadunkat, ami úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült, és lesz benne minden, mi szem-szájnak ingere.

A gyerekeknek előadják majd a Micimackó zenés mesejátékot, valamint A dzsungel könyvét is. Utóbbiról a nézők döntöttek.

Szabolcsi János, Roxínház vezetőségének tagja:
- Közönségszavazás végeredménye lett, hogy ezt választotta a közönség, hogy az elmúlt 15 évből ezt az előadást újítsuk fel és állítsuk ismét színpadra.

A szavazáson három előadás közül lehetett választani.

Szabolcsi János, Roxínház vezetőségének tagja:
- Feltettünk három lehetőséget, lehetett választani a Vuk, A dzsungel könyve és a Minden egér szereti a sajtot című előadásunk közül, és toronymagasan A dzsungel könyve nyert.

Szabolcsi János, a Roxínház vezetőségének tagja elmondta, a jubileumi évadban kuriózummal szolgálnak a somogyi nézőknek.

Szabolcsi János, Roxínház vezetőségének tagja:
- Egy kuriózum fog következni mind a mi életünkben, mind a kaposvári színházlátogatók körében, az Indul a bakterház című előadásra kaptunk engedélyt, kaptunk jogokat, úgy, hogy mi írhatjuk meg hozzá a zenét.

Ezt a színdarabot az ifjúsági bérleten kívül a középiskolásoknak és a felnőtt korosztálynak szóló bérlettel is megtekinthetik, csakúgy, mint a műsoron maradó Hotel Menthol előadást is.
Takács László János koreográfus stábunknak elárulta, a felújított előadáson kívül még egy meglepetéssel készülnek a színház kedvelőinek.

Takács László János, koreográfus:
- Rózsaszín álmaink szerint - nagyon remélem, valóra válik - egy új nézőtérrel szeretnénk meglepni a Roxínház barátokat, Roxínház látogatókat.

És már látható az utánpótlás is, a kiskorú színészek gyorsan fejlődnek.

Takács László János, koreográfus:
- Ugyanolyan kisgyerek, mint a többi. Aztán egy év múlva - öttel - fegyelmezettebb, kitartóbb, pontosabb. És hát nyilván a tánctechnikája, az énektechnikája azért az nagyon nagyot tud fejlődni akár egy év alatt is, de hát az A-csoportban vannak olyan táncosok, aki öt éve jár ide, és alig várja már, hogy betöltse az életkort, hogy feljöhessen a nagyok közé. És mi is alig várjuk már, hogy betöltse az életkort, hogy feljöhessen a nagyok közé.

A Roxínház tagjai remélik, hogy az elmúlt 15 évben sikerült bizonyítaniuk, hogy érdemes megnézni az előadásaikat, és a következő évadban is szeretettel várják a közönséget.

(Híradó)

 

Hozzászólás: