Pattogás az asztalon
2015.01.05, Hétfő
Zsúfolásig telt a kaposfői sportcsarnok szombaton. A Dunántúl amatőr és profi asztaliteniszezői egész nap mérkőztek itt. A több mint 100 versenyző 4 kategóriában állt asztalhoz a somogyi faluban, ahol az elmúlt években honosodott meg ez a sportág.

Egész nap pattogott a pingponglabda a kaposfői sportcsarnokban szombaton. Immár második alkalommal szerveztek itt asztalitenisz tornát a Dunántúl amatőr és már rutinos, profi játékosai számára.

Erdődi János, vezető, Asztalitenisz Szakkör Kaposfő:
- Két éve csináltunk egy ilyen nagyszabású rendezvényt, mint amatőr szervezők, és akkor kb. fele ennyien voltunk. És annyira megtetszett mindenkinek, hogy mondták is, hogy ha legközelebb rendezünk ilyet, akkor szóljunk, mert jönnek és tessék, ennyien eljöttek.

Több mint 100-an neveztek a versenyre, érkezett asztaliteniszező Pécsről, Komlóról, de Budapestről is. Természetesen hazai pályán a kaposfőiek is rajthoz álltak.

Sulcz István, Kaposfő:
- Két éve kezdtem el így aktívan most ebben a szakkörben. Baráti társaság úgymond a kis pingpong szakosztályunk, hát, nagyon szeretünk idejárni.

A településen néhány éve alakult az asztalitenisz szakkör, a kezdeti lelkesedés nem csitult: pályázati forrásból eszközöket is beszerzett a település, hogy elég pingpongasztal és ütő legyen. Mint mondják: egyre nagyobb a sportág népszerűsége a faluban.

Sztányi Tibor, polgármester, Kaposfő:
- Hetente két alkalommal van itt a sportcsarnokban átmozgató edzés, bemelegítés, kisebb versenyek, és azt tapasztaljuk, hogy lassan kicsi lesz a sportcsarnok.

A szombati versenyen is zsúfolásig telt a csarnok, több asztalnál egyszerre játszottak. Az amatőrök között volt, aki rendszeresen edz és versenyez, míg más alig vesz ütőt a kezébe. A kategória győztese is csak ritkán játszik, ezúttal úgy tűnik, ez hozta meg a szerencséjét.

Horváth Sándor, Komló:
- Én igazából 14 éve pingpongozok amatőr szinten, gyerekeket edzek, aztán ennyi, egy hónapban egyszer.

A versenyzők négy kategóriában álltak asztalhoz, az amatőröktől az NB III-as, NB II-es játékosokig. Nemcsak egyéniben, hanem párosban is hirdettek győzteseket az évnyitó kaposfői viadalon, amelynek hagyományt teremtenének a somogyi településen.

(Híradó)

 

Hozzászólás: