Archívum
Összesen: 848 db | 0 - 25 | « »
1.Életbiztosítás kevesebb költséggel2017.02.24. 18:40
A jövőben etikusabb és átláthatóbb rendszerben köthetnek életbiztosítást a lakossági ügyfelek a hazai bankintézeteknél. A Magyar Nemzeti Bank ugyanis január elsejével 3-4 százalékra csökkentette az életbiztosításokhoz kapcsolható kiadásokat. A téma kapcsán Bán Péter független pénzügyi szakértővel beszélgettem.
2.A kiemelkedő színművész2017.02.22. 17:38
A közelmúltban Kaposvár Szolgálatáért kitüntetéssel jutalmazták Sarkadi Kiss János színművészt, akit ebből a jeles alkalomból mi is meghívtunk egy stúdióbeszélgetésre.
3.A világpolitika nagyban befolyásolja hazánk gazdaságát2017.02.21. 18:34
Vajon az Egyesült Államok új elnöke és változó politikája milyen hatással lehet hazánkra? Milyen konzekvenciákat kell levonnunk az elnökváltás időszakának történéseiből? Ezekről a kérdésekről is beszélt Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő a megyeházán tartott előadásában.
4.Egy Kossuth Zsuzsanna kellene2017.02.20. 18:32
Idén kétszáz éve született Kossuth Zsuzsanna, aki országos főápolóként sokat tett a szakmáért. Az ápolói szakmáról, annak aktuális kérdéseiről beszélgettünk dr. Balogh Zoltánnal az Országos Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökével.
5.Karácsony misztériuma2016.12.23. 16:09
Az ünnepi misztériumról, karácsony titkáról, a hozzánk érkező Istenemberről beszél Hajdú Zoltán Levente, szóládi lelkipásztor, akinek a közelmúltban jelent meg újabb, Nem a felhők fölött című, versimákat tartalmazó kötete. A lírikus lelkész a mindennapok megélt eseményeiről, a fiatalok, családok evangelizációjáról, a szolgáló szeretet kiteljesedéséről is beszél a mai Miért? vendégeként.
6.Lázár Ervin szellemi örökségének ápolója2016.12.21. 19:49
Tíz éve halt meg Lázár Ervin, Mikkamakka, Vacskamati, Berzsián és Dideki, a Négyszögletű Kerek Erdő és számos novella, regény és mese „szülőatyja”.
7.Itt a jövő évi bérmegállapodás2016.12.02. 16:17
Nemcsak a minimálbért keresők kaphatnak nagyobb fizetést a bérmegállapodás eredményeként. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint bérnyomás alakulhat ki a rendszerben. Többek között erről is kérdeztük Kordás Lászlót, az MSZSZ elnökét.
8.Elindult a Mézes reggeli program2016.12.01. 16:11
Legutóbb mézes reggelivel várták a gyerekeket a zselici méhészek az egyik kaposvári iskolában, így is szerették volna népszerűsíteni a somogyi nektárt. Kell is a reklám a méznek, hiszen mindössze átlagosan évente 70-80 dekát fogyasztunk csak. Stúdiónk vendége volt Mészáros János, a Zselici Méhész Egyesület elnöke.
9.A minőséget nem fizetik meg2016.11.30. 16:08
A kukorica betakarításával végéhez ért az aratás Somogyban. Sem a minőségével, sem a mennyiségével nincsen gond, a felvásárlási árak azonban elmaradnak a várttól. Rekordhozamot ért el az őszi búza, az árpa és a repce is. Vagyis jó évet zárhat a somogyi mezőgazdaság? Ezt is kérdeztük stúdiónk vendégétől, Gombos Sándortól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi elnökétől.
10.Két jó barát 2016.11.29. 16:03
A történelem nem egyszer bebizonyította, hogy a lengyel és a magyar nép barátsága töretlen. Hogy a civil szervezetek miként ápolják ezt a kapcsolatot, ezt is kérdeztük stúdiónkban Fekete Balázstól, a Magyar-Lengyel Baráti Társaság Somogy Megyei Csoportjának elnökétől.
11.Tisztújítás a Magyar Olvasástársaságnál2016.11.29. 16:01
Új elnöke van a Magyar Olvasástársaságnak, Vraukóné Lukács Ilona eddig tanácstagként szolgálta az egyesületet. Alelnök az eddigi vezető, dr. Gombos Péter lett. Vezetőségi tagnak pedig többek között Hevérné Kanyó Andreát is megválasztották. A kaposvári pedagógus volt stúdiónk vendége.
12.Az ünnepvárás misztériuma2016.11.27. 14:07
Tomanek Péter, a Balaton-partról Kaposfüredre helyezett plébános a mai Miért? vendége, akit barátként mutatott be és ajánlott a fürediek figyelmébe a távozó dr. Fábry Kornél atya. Az új füredi plébános az elcsendesedésben látja az adventi készület titkát, amelyet a szenteste koronáz meg, hiszen istenember érkezik közénk. A plébános beszél az ünnepvárás misztériumáról éppúgy, mint ahogy arról, miként lehet hitelesen megélni a papságot, de arról is szól, mitől sebződik korunk embere.
13.Megénekeltettük Dévai Nagy Kamillát!2016.11.11. 11:31
A Nyílik a rózsában tűnt föl üstökösként 1967-ben, de a Fölszállott a pávából annak idején kizárták, mert gitáron kísérte magát. A sikere azonban megállíthatatlan lett. Hívta az Illés együttes, a Rajkó zenekar, de amerikai és francia producerek dollár százezereket fizettek volna Dévai Nagy Kamillának, ha leszerződik hozzájuk. Nem akart disszidálni, inkább - miután erélyi volt a családja -, székely gyerekeket szeretett volna népdalra tanítani.
14.1956: Somogyi harcos a Corvin közben2016.10.20. 12:52
Egy hétig harcolt 1956 októberében Budapesten a legendás Corvin közben Cey-Bert Róbert, aki akkor a Táncsics gimnázium negyedikes diákja volt. Legtöbbször "Molotov-koktél"-t dobtak az orosz tankokra, később már "gitárral" azaz géppisztollyal viszonozták a lövéseket. A hóhérok kezei elől november közepén szökött Ausztriába.
15.Világbajnokkal küzdenek a fiadi fogatos derbin2016.08.23. 16:13
A dél-dunántúli régió negyvenkét kettes fogatosa küzd meg akadály és vadászhajtásban most vasárnap a kecskeméti világbajnokkal, aki Rómában az új Ben Hur című filmben is szerepet kapott. A film világszerte most került a mozikba.
16.Kántor család sportsikereitől hangos Róma2016.08.11. 16:19
Az olaszok az edzői teljesítménye alapján állampolgárságra jelölték, de most még nem fogadta el. Kántor Sándor csodát tett az ottani korosztályos női röplabda csapattal.
17.Magyar bajnok lett ifjabb Szollár András!2016.08.03. 20:13
Drámai küzdelemben, egy körrel maradt le nemrégiben az olimpiai kvótáról a kiváló siófoki sportlövő ifjabb Szollár András. Sokan azt gondolták ezzel le is teszi a puskát. A céltudatos fiatal sportoló, aki korábban már éppen olimpiai trapban nyert országos bajnoki címet, múlt hétvégén "lelőtte" a mezőnyt skeetlövésben.
18.Hogyan előzzük meg a bajt a kiskertben, szőlőben?2016.07.12. 12:26
A mostani aszályos időben a kártevők is intenzív támadásba lendültek. A levéltetvek felbukkanására lehet számítani. Most azonban nemcsak a körtelevélbolha korompenészével kell megküzdenünk, de a kiskertek legújabb "terroristája" az amerikai szövőlepke már a szőlőkben is támad. Ha nem védekezünk, rettenetes károkat tud okozni. A tartós szárazságban ugyan imádkozunk az esőért, ám ez pedig a peronoszpórának, lisztharmatnak kedvez. Hogyan is védekezzük mindezek ellen, erről kérdeztük stúdiónkban Tóth István növényvédő agrármérnököt, aki beszélt a somogyi agrárium idei eredményéről is.
19.Műsoron maradnak a közönségkedvencek2016.06.03. 19:35
Izgalmas évad végén jár a kaposvári Roxínház és az éppen futó darabokat a nyár folyamán sokfelé elviszik az országba. Persze már készülnek a következő évadra is, méghozzá nem akármilyen tervekkel. Pintér Kata rendezőt és Szabolcsi Jánost hívtuk beszélgetésre.
20.Szenzáció: előkerült Rippl-Rónai Ady-portréja2016.06.02. 12:04
Rippl-Rónai József által készített Ady Endre-portréra bukkant a festő munkásságának egyik kutatója. Mivel eredeti Rippl-Rónai-alkotás ritkán kerül elő, az esetet művészettörténeti szenzációnak tartja nemcsak a műgyűjtő szakma, de a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum is.
21.Tökéletes higiénia nyáron is2016.06.01. 19:44
A meleg közeledtével a nyári higiéniára egyre nagyobb figyelmet kell fordítani. A téma kapcsán stúdiónk vendége volt dr. Pálca-Juhász Márta, megyei tisztiorvos.
22.Nevet változtatott a művészeti kar2016.05.31. 19:52
Hivatalosan is felvette Rippl-Rónai nevét a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara. A cél, hogy az intézményben zajló munkát minél szélesebb körben megismertessék a kaposváriakkal és a megyében élőkkel. A témáról dr. Hatos Pállal, a művészeti kar dékánjával beszélgettünk.
23.Állami kitüntetést kapott a kamara elnöke 2016.05.30. 19:41
Pongráczné dr. Csorba Éva a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara elnöke a közelmúltban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át az igazságügyi minisztertől kiemelkedő szakmai munkája és a kamara élén betöltött szerepe elismeréseként. Erről kérdeztük.
24.Megőrizte a szerénységét az OKTV angol győztese2016.04.22. 10:14
A kaposvári Munkácsy gimnázium tanulója Hermann Dániel nyerte az idén az angol OKTV-t. Eddig ebből a tantárgyból sohasem nyert somogyi díjat.
25.A mese jótékony hatása2016.04.19. 16:15
A mai Miért? a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségéről jelentkezik. Alkotó-fejlesztő meseterápia a gyermekvédelemben címmel dr. Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta tart harmincórás képzést Somogy, Tolna és Baranya megyei fejlesztőpedagógusoknak, nevelőknek.
Összesen: 848 db | 0 - 25 | « »
SOMOGYORSZÁG
Népszerű az új kompmenetrend
Soha nem volt ilyen erős Kaposvár
Dübörög az agrárgazdaság
KULTÚRA
Gyerekprogramok a könyvtárban
Népzenétől hangos Karád
Emberi sorsok egy anya szemével
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Bíznak Leekensben
Nem sikerült a bravúr a Falco ellen
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Feltámadhat a magyar cukorgyártás
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?