Archívum
Összesen: 48341 db | 0 - 25 | « »
1.Somogyfajszról a divat világába2017.10.17. 18:00
Egyetlen magyarként lép a zsűri elé Angliában Szentes Henrietta egy rangos modellversenyen. A somogyfajszi származású lány már több éve él a szigetországban, ott építi karrierjét. Mint a Somogy Televíziónak elmondta: nagy lehetőség kapujában áll, s bízik abban, hogy az angol modellügynökségek is felfigyelnek rá.
2.A bolognai folyamat káros hatása2017.10.17. 15:30
Nemcsak jó szakemberből, sok esetben a szakoktatókból is kevesebb van a szükségesnél - hangzott el a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének kaposvári rendezvényén. Gablini Gábor alelnök hangsúlyozta, hogy csak megfelelő struktúrában valósítható meg a minőségi szakképzés. Jelenleg azonban ez hiányzik.
3.Itt ellenőriz Somogyban a NAV2017.10.17. 12:54
Somogyban a fitnesz-klubokat, a taxisokat és a szervizeket is kiemelten ellenőrzik a NAV munkatársai a héten. Vizsgálják az idei évben kötelezővé vált online pénztárgép szabályszerű üzemeltetését, a szervizekben pedig az elvégzett javítási munkák megfelelő dokumentálását is nézik, továbbá az adatszolgáltatási kötelezettségeik teljesítése is kiemelt figyelmet kap.
4.Gyorsított eljárásban ítéltek el egy embercsempészt 2017.10.17. 12:26
Gyorsított eljárásban ítéltek el egy román embercsempészt Siófokon. A 35 éves férfi összesen 10 illegális bevándorlót próbált meg pár hete Szlovéniába juttatni Magyarországon keresztül, ám a pénzügyőrök lefülelték őket, amikor az M7-es autópályán ellenőrizték a kisbuszt. A 4 sri-lankai és 6 afgán állampolgár fejenként ezer eurót fizetett ki az embercsempészetért. A sofőrt őrizetbe vették, előzetes letartóztatásban várta a bíróság ítéletét, míg a 10 migránst visszaszállították a határszakaszra és átadták őket a román hatóságoknak. A Siófoki Járási Ügyészség 4 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte a román férfit és 5 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője fellebbezést jelentettek be, az ügyész az ítéletet tudomásul vette. A bíróság rendelkezése szerint a vádlott előzetes letartóztatásban várja az ügy jogerős befejezését.
5.Idén már ne vegyen nyaralót!2017.10.17. 11:55
Idén már nem érdemes nyaralót venni. 2018 elejére, az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan most is kissé visszaesnek majd az árak az erős őszi szezon után - áll az Otthontérkép októberi nyaralópiaci elemzésében. Az átlag hirdetési ár a hétvégi házak esetén 19 millió forint, a balatoni települések azonban jóval drágábbak, Siófokon például 29 millió forint az átlag, ami 330 ezer forintos négyzetméterárat jelent. Egyre több az új társasház is a Balaton körül. Az ingatlanfejlesztők olyan társasházakat építenek a part mentén és nem túl távol tőle, amelyek állandó lakásra is kiválóan alkalmasak. Építőanyag tekintetében természetesen a tégla a kedveltebb, az azonban meglepő, hogy ez milyen jelentősen megmutatkozik az árakban is, a tégla nyaralóért ugyanis átlagban 30%-kal kérnek többet, mint egy fa vagy könnyűszerkezetes házért, ami több millió forintos eltérést is jelenthet.
6.Miből lesz béremelés? 2017.10.17. 11:42
A legtöbben még nem tudják, hogyan gazdálkodják ki a béremeléseket, a kereskedelmi szakszervezetek képviselői igyekeznek mindenhol megjelenni, és megvizsgálni a lehetőségeket, a cégek azonban óvatosak – erről ír a Magyar Nemzet. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta, elképzelhető, hogy bizonyos tevékenységeket kiszerveznek majd, megszüntethetik a pékségeket. Sáling József szerint a legfontosabb, hogy ha emelkedik a szakmunkás-bérminimum, akkor ehhez arányosítani kell a többiek fizetését. A legtöbb cégnél gond, hogy összetorlódtak a bérek és óriási a létszámhiány.
7.Megéri a napszámosok foglalkoztatása2017.10.17. 11:31
Alkalmi és idénymunkások garmadáját alkalmazták idén a munkáltatók, fél év alatt – írja a Magyar Idők. A lap idézi Kis Péter Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szóvivőjét, aki elmondta 130 ezer vállalkozás vett fel legális keretek között munkaerőt átmeneti feladatokra. 2015-ben 490 ezer, tavaly 520 ezer, idén pedig 600 ezer volt a bejelentett foglalkoztatottak száma. Ennek köszönhetően az államhoz is nagyobb bevétel érkezett; hat hónap alatt majdnem hétmilliárd forint, ez negyedmilliárddal több, mint a múlt év első felében.
8.Szupergyors internetet és wifit kapnak az iskolák2017.10.17. 11:03
Várhatóan a Klebelsberg Központ minden iskolájában lesz széles sávú internet és wifi – ezt mondta Világgazdaságnak az intézmény elnökhelyettese. Hajnal Gabriella bízik benne, hogy egyre több gyermek használ majd a tanuláshoz okoseszközt, amelyeket többségében az iskola biztosít, a tanároknak pedig lesz saját laptopjuk, a termekben lesz ehhez megfelelő projektor és interaktív vagy okostábla. Az oktatás digitalizálására 46 milliárd forint jut és 2020-ig valósul meg uniós forrásból. A Klebelsberg Központ elnökhelyettese beszélt arról is, hogy az 59 tankerület stabilan működik és nem tartja jelentősebbnek a pedagógushiányt, mint az korábban jellemző volt.
9.Sokmilliós támogatás a rendőrségnek2017.10.17. 10:50
Sokmilliós támogatások juthatnak a rendőrségnek – írja a Magyar Idők. Több önkormányzat ugyanis komoly összeggel segíti helyben a rendőrség működését: eszközöket szereznek be, támogatják az egyenruhások lakhatását vagy éppen rendezvényt szerveznek. A helyhatóságok túlórapénzt fizetnek és gépjárműveket vásárolnak a rendőröknek. Kaposváron például az elmúlt években 250 millió forintot költöttek a térfigyelőkamera-rendszerre, amely az egész várost lefedi. Ez több mint kétszáz kamerát jelent, így a statisztikák szerint a város a legbiztonságosabb megyeszékhely. Emellett várják a Készenléti Rendőrség érkezését, akik egy háromszáz fős körletépületet építenek helyben.
10.Átfogó fejlesztési program indul 2017.10.17. 10:36
Átfogó fejlesztési programot indít az Oktatási Hivatal az iskolaelhagyás csökkentésére mintegy 13 milliós európai uniós támogatásból. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár elmondta: a projektben a lemorzsolódásnak leginkább kitett 150 óvoda és 300 iskola intézményfejlesztését végzik el. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal arról tájékoztatott: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program projektjében a szervezet körülbelül 1300 munkatársa vesz részt. A programban legalább 1800 pedagógust képeznek tovább, és 30 ezer nagyrészt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanulót fejlesztenek.
11.Futással emlékeznek a hősökre2017.10.16. 17:05
Kaposvárra érkeztek a Hősök Emlékfutás résztvevői, akik az isonzói csata 100. évfordulójáról emlékeznek meg. A futók október 11-én indultak Budapestről, s október 24-én, 82 település érintésével érik el a szlovéniai Kobaridot. A futás útvonalán több helyszínen is megállnak, s leróják kegyeletüket a világháborús emlékműveknél és hősi temetőknél.
12.120 éves a Duráczky2017.10.16. 16:59
Évtizedekig siketnéma intézményként emlegették, ma már komplex fejlesztő tevékenységet lát el a Duráczky Gyógypedagógiai Intézet. Nemcsak az idejáró gyerekeket fejlesztik a pedagógusok, hanem az utazó szakemberek az egész régióban segítik a hallássérült diákokat. Az intézmény idén 120 éves, ebből az alkalomból idézték a múltat, s beszéltek a jelenről, valamint a jövő lehetőségeiről a szakemberek.
13.Autócsodák a kiállításon2017.10.16. 15:26
Egy 1937-es Citroën Tractiont és egy Mongóliát megjárt Uazt is bemutattak a hétvégén Igalban. Az Oldtimer Club Pécs több, mint 20 veterán autóval érkezett, hogy a nagyérdeműt elkápráztassa. Többek között ez is a célja az időről időre megrendezett autós kiállításnak, hiszen a közönség elismerése is fontos a tulajdonosok számára.
14.Itt a vénasszonyok nyara 2017.10.16. 15:23
Strandoltak és napoztak is a hétvégén – sokan kihasználták a jó időt és a szabadban töltötték a szombatot. A vénasszonyok nyara igazi felüdülést hozott, hiszen 22-23 fokot mutattak a hőmérők. Az Igali Gyógyfürdő is megtelt kikapcsolódni vágyó emberekkel.
15.Egy házaspár tragédiája Somogyban2017.10.16. 13:00
Egy kivilágítatlan kerékpáros okozott halálos balesetet Szőlősgyörök külterületén vasárnap este. A tragédia nem sokkal nyolc óra után történt. A személyautó vezetője, hogy a kerékpárossal az ütközést elkerülje, félrerántotta a kormányt, árokba rohant majd fának csapódott. Az autóban egy házaspár ült a 37 éves férj vezetett, 36 éves felesége nem volt bekötve, ő kirepült a kocsiból. Mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.
16.Tragikus hír a Balatonról 2017.10.16. 12:31
Sok áldozatot szedett idén a Balaton. Mintegy háromszázszor mentettek ki embereket hazánk legnagyobb tavából - írja a Magyar Idők. Idén eddig 21 fulladtak vízbe, vagyis már kétszer annyi tragédia történt, mint tavaly egész évben. A balatoni vízimentők arra figyelmeztetnek, hogy a fürdőzési szezont követő horgászidény is számos veszélyt jelent. Azt javasolják, hogy a pecások a csónakjaikkal maradjanak a part közelében, viseljenek mentőmellényt, legyen náluk vízálló tokban tartott mobiltelefon, hogyha kell tudjanak segítséget hívni.
17.Rekordszámú rászoruló a szociális várólistán2017.10.16. 12:18
Rekordszámú rászoruló van a szociális várólistán, amelyen tavaly júniusban még alig több mint 21 ezer ember szerepelt, idén szeptemberben viszont már csaknem 30 ezer. A Magyar Nemzet cikke szerint által megismert jelentés szerint a valóságban ennél is többen várnak üresedésre az idősotthonokban, a fogyatékossággal élők gondozóházában vagy épp a hajléktalanellátásban, sok helyen ugyanis már nem is nagyon vesznek fel új igénylőt a listára. A becslések szerint a tényleges várakozók száma meghaladja a 41 ezret. Az összes várakozói igény 92,7 százaléka a szakosított ellátásokban jelentkezik, vagyis az elsöprő többség bentlakásos intézménybe szeretne bejutni, míg a hajléktalanok otthonaiban megürülő férőhelyekre 187 fedél nélkül élő várakozott szeptemberben.
18.Építőanyagból is hiány van2017.10.16. 11:49
Hónapokat kell várni az építőanyagokra és a szakipari dolgozók hiányai is akadályozza a beruházások felfutását. A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnöke a Világgazdaságnak azt mondta, az ágazatban az átlagos drágulás 10-11 százalékos. Vidor Győző hozzátette, hogy az épülő lakások között most sok az úgymond a "gazdaságosan" kivitelezett, vagyis a közepes minőségű alapanyagokból megépülő. Közben az építőanyagok értékesítése időarányosan 20-25 százalékkal haladja meg az előző évit. A szervezet szerint 16-20 ezer lakás készül el az idén.
19.Szigorodó befektetővédelem 2017.10.16. 11:43
Szigorodnak januártól befektetővédelmi szabályok. Szeniczey Gergő, a jegybank ügyvezető igazgatója elmondta: a befektetők védelmét szolgálja a többi között a tőkepiaci konstrukciók átláthatóságának növelése és az új, innovatív technológiák szabályozása. Az újévtől a szolgáltatóknak minden költséget be kell mutatni az ügyfélnek szerződéskötéskor. A jegybank egyes, különösen kockázatosnak ítélt tőkepiaci termékek forgalmazását is megtilthatja. A Magyar Nemzeti Bank engedélye kell a határidős energia- vagy szén-dioxid-kvóta kereskedéshez.
20.A Kaposvár nyerte a bajnoki döntő "visszavágóját"2017.10.16. 11:20
A Kaposvár nyerte a forduló rangadóját a férfi röplabda-bajnokságban. Az elmúlt évad arany- és ezüstérmese nézett egymással farkasszemet, a somogyiak a Pénzügyőr csapatát fogadták. A címvédő szetthátránygól fordítva, 87 perc alatt 3-1-re győzte le a vendégeket. Az első játszma a tavaszi fináléhoz hasonló nagy küzdelmet és több fordulatot is hozott, és a jól nyitó, bátran blokkoló Pénzügyőr végül 25:23 arányban felülkerekedett. A folytatásban kézbe vette az irányítást a címvédő Fino, és már a szervákkal igyekezett kizökkenteni ellenfelét. A fővárosiak 19 pontig jutottak, és a harmadik, majd a negyedik szettben sem tudták felülmúlni riválisukat. Elégedett lehetek a mai eredménnyel és a hozzáállással, ezen az úton szeretnénk továbbmenni – nyilatkozta a mérkőzés végén Demeter György.
21.Áfacsökkentéssel kedveznének nekik 2017.10.15. 14:08
A Braille-nyomtató és a Braille-kijelző áfájának csökkentését kezdeményezi fideszes országgyűlési képviselők. Nyitrai Zsolt és Tapolczai Gergely 27-ről 5 százalékra mérsékelné az adóterhet a látássérült embereknek fontos eszközöknél. Az intézkedés a terveik szerint januárban lépne életbe. Magyarországon 86 ezer ember vak, illetve gyengénlátó és több mint 3 ezer siketvak él az országban.
22.Hatalmas csatában maradt veretlen a Kaposvár2017.10.15. 13:22
Három forduló után is hibátlan a Kaposvári KK. Hazai pályán a szintén veretlen Körmend együttesét győzték le, 86–78 arányban. Nagyon fegyelmezett védekezéssel a somogyiak jól lassították az ellenfél akcióit, amelynek köszönhetően az első negyedben nyolcpontos előnyt építettek. A második negyedben már javította a lepattanó arányát a piros-fekete csapat, így a kaposváriak nem tudtak nagyobb különbséget kialakítani. Nagy csatát hozott a folytatás, hiszen a véghajrában egy ponttal még a vezetést is átvették a körmendiek, az eladott labdák utáni hibákat azonban jól kihasználták a házigazdák és sikerült a maguk javára fordítaniuk a mérkőzést. „Lényeges volt, hogy sikeresen kezdjük a bajnokságot. Vannak hullámvölgyek a játékunkban, de több olyan képességű játékosunk is van, aki extra teljesítményekkel tudja továbblendíteni a csapatot” – mondta a mérkőzés végén Fekete Ádám vezetőedző.
23.Sok a félreértés az örökléssel kapcsolatban 2017.10.14. 16:56
Sok a félreértés az örökléssel és a hagyatékkal kapcsolatban, mivel előfordul, hogy az örökül hagyónak tartozása, hitele volt – hangzott el az M1-en. Ha több hitelező van, akkor a meglévő hagyatéki vagyont a követelések arányában kell elosztani. Ha ezt az örökös elmulasztja, akkor a saját vagyonával is felel az arányosan ki nem elégített tételekért. Az örökölt aktív vagyon mindenképpen határt szab az örökös felelősségének. Ha visszautasítják a passzívákat is tartalmazó hagyatékot, akkor a törvényes öröklési láncban következő köteles a hitelezőkkel megegyezni. Végrendeletnél ajánlott jogász segítségét igénybe venni.
24.Több nyúlhús fogyott 2017.10.14. 15:21
Sikeresnek értékelte a nyúlhúsfogyasztás növelésére indított kampányt az állami földekért felelős helyettes államtitkár. Ugron Ákos elmondta, hogy június óta 6 százalékkal növekedett az áruházláncokban értékesített nyúlhús mennyisége. Juráskó Róbert, a nyúl terméktanács elnöke hozzátette: szeretnék elérni, hogy a jelenlegi 4-4,5 millió vágóállattal szemben 2020-ra 7 millió tenyésszenek a hazai kis- és nagytermelők. Az országban az évi nyúlhúsfogyasztás fejenként mindössze 20 dekagramm, ezt szeretnék legalább fél kilogrammra növelni. A nyúltenyésztés jelenleg kifejezetten exportorientált ágazat, a Magyarországon előállított, évi több mint tízezer tonna nyúlhús 97-98 százaléka külföldi fogyasztókhoz kerül.
25.Megvannak a somogyi primások2017.10.14. 13:41
Átadták a somogyi Prima-díjakat. A Szivárvány Kultúrpalotában rendezett eseményen az egymillió forint jutalommal járó elismerést idén Németh Ildikó, a Kaposvári Területi Vérellátó főorvosa, Turi Endre, a Somogy Táncegyüttes koreográfusa, néptáncpedagógus és Gosztonyi Zoltán fafaragómester, népi iparművész kapta.
Összesen: 48341 db | 0 - 25 | « »
SOMOGYORSZÁG
Gasztro Randi a Balatonnál
Kerékpárral a Balatonig
A felforgatók átalakítják a piacot
KULTÚRA
Népzenétől hangos Karád
Az elsüllyedt hajó utóélete
Áts Feriék bőrébe bújtak
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Élménnyé tették a futást
Elúszni látszik a feljutás
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
Dupla veszteség érte a méhészeket
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?