Archívum
Összesen: 49532 db | 0 - 25 | « »
1.Magyarországon felejtette feleségét egy román férfi2018.02.21. 15:28
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába tegnapaz M7-es autópálya balatonkeresztúri benzinkútjáról tettek bejelentést, hogy egy külföldi asszony rendőri segítséget kért. A helyszínre érkező autópálya-rendőröknek a román nő elmondta, hogy hajnalban a családja Szeged környékén felejtette egy pihenőhelyen. Az asszonynál sem telefon, sem készpénz, sem okmányok nem voltak, így autóstoppal indult el és Balatonkeresztúrig jutott. A járőrök a nőt a Fonyódi Autópálya Alosztályra vitték és értesítették a Román Nagykövetséget. A konzul elmondta, hogy közben a férj is felvette a kapcsolatot velük. A család Olaszországba tartott. Szegednél megálltak pihenni, ahol az asszony elment mosdóba. Férje ezt nem észlelte és elindult a gépkocsival, mert azt hitte, hogy felesége a hátsó ülésen alszik. A férfi több száz kilométert tett meg, mire észrevette, hogy a nő nincs a kocsiban és ekkor értesítette a konzulátust. A fonyódi autópálya-rendőrségen a család köszönetet mondott a segítségért, majd közösen folytatták útjukat.-A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján.
2.Egy hónapig kérhető még a postázás2018.02.21. 15:17
A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása 2018. március 19-én éjfélig kérhető. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen 2018. április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. A kérelmet benyújtani az alábbiak szerint lehetséges: SMS-ben, a NAV honlapján, telefonon, postai úton és személyesen. Aki esetleg lecsúszik a 2018. március 19-ei határidőről, az 2018. május 22-ig személyesen a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 22-ig.-a NAV információi szerint.
3.Szamurájkarddal és bozótvágóval fenyegette a rendőröket meg2018.02.21. 14:29
A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a 25 éves kaposvári férfival szemben, aki szamurájkarddal és bozótvágó késsel fenyegette meg a rendőröket tavaly augusztusban. A vádlott egy szamurájkarddal és egy bozótvágó késsel a kezében gyalogolt a nyílt utcán Kaposváron. Ezt meglátta két szolgálatot teljesítő járőr, akik felszólították, hogy a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket tegye le. A vádlott azonban ehelyett a rendőröket megöléssel kezdte fenyegetni, és a vágóeszközökkel többször feléjük is sújtott. A férfi nem csillapodott. Amikor több egység érkezett a helyszínre, azt kiabálta a rendőrök felé, hogy „kiírtja a családjukat”, ezért könnygázsprayt használtak vele szemben és lefegyverezték. A rendőrökkel való dulakodás során a vádlott megszerzett egy rendőrbotot, és azzal még az egyik rendőrt is megütötte. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. -tudtuk meg a Somogy Megyei Főügyészségtől.
4.Szökött állami gondozott fiút keresnek Somogyban2018.02.21. 14:28
Szökött állami gondozott fiút keresnek Somogyban. A fiatal bántalmazta a nevelőjét, majd elszökött. Egy 17 éves, barcsi születésű gondozottat tavaly ősszel szállítottak Kaposvárra, az Orci úti befogadó otthonba. A fiú azonnal elhatározta, hogy megszökik. Az előtér rácsán mászott ki, amikor az egyik gyermekfelügyelő ezt észrevette. Odament a fiúhoz, rászólt, de a menekülő gondozott hátrafordult és a nevelőbe rúgott. a fiatalkorú megszökött az otthonból, és azóta is ismeretlen helyen tartózkodik. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat ellene.-írta a Sonline.
5.Legyen egész évben viharjelzés a Balatonnál 2018.02.21. 14:25
Legyen egész évben viharjelzés a Balatonnál – ezt kezdeményezi a Balatoni Szövetség. Az üdülőrégió önkormányzatait egyesítő szervezet szerint ez fontos feltétele a horgászat és a vitorlázás biztonságosabbá tételének. A kezdeményezést a balatoni horgászkonferencián vetették fel és a Balatoni Szövetség úgy döntött, hogy kezdeményezi a Belügyminisztériumnál és a katasztrófavédelemnél, hogy biztosítsák egész évben a jelenleg szezonálisan működő viharjelzést a Balatonon. A rendszer éves működtetése jelentős többletköltséggel jár, amelyhez állami forrást szeretnének igényelni. A Siófoki Horgász Egyesület elnöke szerint nagyon fontos lenne, hogy a viharjelzés egész évben működjön. Enyhe tél esetén ugyanis sokan horgásznak, és egy hirtelen jött vihar felkészületlenül érheti bármelyik horgásztársunkat, így az állandó viharjelzés nagy biztonságot jelentene. -tudtuk meg a Sonlinetól.
6. Két napot ülésezik tavasszal az Országgyűlés, ahol a Balatonnal kiemelten foglalkoznak majd2018.02.21. 14:21
A képviselők vélhetően határozatot hoznak a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről. A Hírbalaton információi szerint a javaslat célja a területrendezés megújítása, az országos, valamint a budapesti agglomerációs és a balatoni kiemelt üdülőövezet területrendezésének új tervezés.
7.Országszerte nagy erőkkel takarítja az utakról a havat a Közút2018.02.21. 14:18
Az ország nagy részén továbbra is havazik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással érintett térségekben a kora reggel óta mintegy 400 munkagéppel végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Az összes országos közút járható, de az autósokat arra kérik a szakemberek, hogy továbbra is fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az útviszonyokról, illetve gépjárműveik gumijait ellenőrizzék. -tudtuk meg az Origótól.
8.A kormány támogatja a nemzetiségi iskolákat és óvodákat2018.02.21. 14:17
A nemzetiségi iskolák és óvodák 330 millió forint kiegészítő támogatást kapnak 2018-ra – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Parlamentben. Soltész Miklós közölte, 305 millió forintot 54 nemzetiségi önkormányzat által fenntartott intézmény között osztanak szét, 25 millió forintot pedig – idén először – hat nemzetiségi kulturális intézmény kap. 2010 óta nagy változások történtek a nemzetiségek életében. 2014 óta 13 őshonos nemzetiség parlamenti szószólót jelölhet és küldhet a parlamentbe, hét év alatt pedig a háromszorosára nőtt a nemzetiségek támogatására fordított összeg-tudtuk meg a Magyar Időktől.
9.2017-ben nőttek a bérek az állami szférában 2018.02.21. 14:17
Az állami szférában nagyobb volt a béremelkedés tavaly, mint a versenypiacon – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára. Az államtitkár elmondta, hogy öt éve folyamatosan nő a reálbér Magyarországon. A múlt évben a reálbér-emelkedés elérte a 10,3 százalékot. Az egészségügyben, a szociális területen, és a rendvédelmi dolgozók körében több mint 11 százalékkal emelkedett a reálbér, a versenyszférában viszont nem érte el a 10 százalékot sem az emelkedés- írta a Magyar Idők.
10. Tudásalapú, versenyképes és sikeres vidék megteremtése a cél2018.02.21. 14:11
A kormány célja egy tudásalapú, innovációra építő, versenyképes és sikeres magyar vidék és mezőgazdaság megteremtése-írta a Magyar Idők. Ehhez elengedhetetlen a kor tudományos fejlesztéseinek folyamatos és minél gyorsabban megvalósuló integrálása a mindennapi mezőgazdasági munkába – mondta a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy Magyarország jövője szempontjából rendkívül fontos a magyar vidék gazdaságának és erőforrásainak megőrzésén túl, annak megújítása, fejlesztése és hogy minden magyar gazdálkodó és vállalkozás nyertese legyen a digitális átalakulásnak.
11. Túlteljesített a MOL 2017-ben2018.02.21. 13:54
Az elmúlt 10 év legjobb eredményével zárta a 2017-es évet a MOL. Nettó profitja 18%-kal nőtt, így elérte az évtized legmagasabb, 1,11 milliárd dolláros nyereségét. Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója szerint 2017-ben már látható volt az előrehaladás a vállalatcsoport átalakításában, amelynek fő céljait a 2030-ig szóló stratégiában határozták meg. 2018-ra pedig további jelentős befektetések várhatóak-tudtuk meg a Magyar Időktől.
12.Somogyi fuvolisták az élvonalban2018.02.20. 16:15
Ötvennégyen vettek részt a IX. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny területi válogatóján, ahol Somogyon kívül tolnai, baranyai és Zala megyei zenészek léptek fel a megméretésen: összesen 54 fuvolista előadását értékelték. A legkiemelkedőbb eredményeket a somogyi tanulók érték el-írta a Sonline.
13. Újabb beruházások a balatoni kalandparkokban2018.02.20. 16:13
Már a tavaszi nyitásra készülnek a Balaton környéki kalandparkokban . Új élményelemekkel is bővülnek, ezzel is gazdagítva a magyar tengerhez látogatók szabadidős programjait a Balatonnál található kalandparkok, többekközött a Zamárdi-, Balatonboglári Kalandparkok -tudta meg a Sonline.
14.Kigyulladt egy melléképület Balatonkeresztúron2018.02.20. 16:12
Tűz ütött ki egy melléképületben hétfőn délután Balatonkeresztúron. A tulajdonos személyautója is ott parkolt, amit még kitudott menteni, de a kocsi károsodott. Az esethez a marcali hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral elfojtották a lángokat, így az nem terjedt tovább. Az eset során személyi sérülés nem történt-tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
15.Erősebb havazásokra is számíthatunk a Dunántúlon2018.02.20. 16:10
A Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású havazás, havas eső várható, az utak helyenként csúszósak, síkosak lehetnek. Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket! Tartsanak nagyobb követési távolságot és lassabban közlekedjenek! A téli közlekedés fokozott figyelmet igényel. -figyelmeztet a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság.
16.Vigyázzanak a bankkártyájuk adataira2018.02.20. 16:09
A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a többszörösen büntetett előéletű 28 éves fonyódi férfival szemben, aki megszerezte egy nyugdíjas asszony bankkártyájának adatait, és egy nagyobb összegű készpénzt utalt át magának. A sértett gyakran kérte a vádlott segítségét a ház körüli kisebb munkák elvégzéséhez. Az egyik ilyen alkalommal a vádlott a mobiltelefonjával lefényképezte az asszony bankkártyájának adatait, és az ahhoz tartozó netbank szolgáltatás belépési kódját, majd 360.000,-Ft-ot utalt át a saját bankszámlájára. A vádlott a pénzből elkezdte felújítani a házát. A sértett azonban rájött a csalásra, felelősségre vonta a vádlottat, és hangfelvételen is rögzítette, hogy a vádlott beismerte előtte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben-tudtuk meg a Somogy Megyei Főügyészségtől.
17.Átrendeződhet a turisztikai települések sorrendje a Balatonnál2018.02.20. 16:07
A balatoni régióban 2017-ben is Hévíz, Siófok, Balatonfüred, Zalakaros sorrend alakult ki a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmában, de ha még egy ilyen év jön, Füred elhódíthatja Siófoktól a közvetlen parti helyek elsőségét -a Balatontipp.hu számításai szerint. A teljes üdülőkörzetet nézve a Hévíz továbbra is torony magasan vezeti a mezőnyt. A régiós dobogó második fokán és a közvetlen parti települések versenyének első helyén 2017-ben is Siófok végzett. Siófok forgalma 66 ezer vendégéjszakával csökkent a múlt évben, Balatonfüredé ugyanakkor 70 ezerrel emelkedett -a KSH adatai szerint.
18.Nemzetközi boresemény lesz a Várkert Bazárban2018.02.20. 15:37
Április 5 és 7-e között rendezik meg a budai Várkertben Közép-Kelet Európa legelegánsabb és legnagyobb szabású borfesztiválját. A rendezvényre tucatnyi országból érkeznek kereskedők, hogy közel 200, zömében magyar borászat termékeiből válogassanak. Az eseményen több világszínvonalú Master of Wine szakértő is előadást tart a borvilág legaktuálisabb témáiban. A rendezvény egyik fő célja, hogy összekösse a külföldi és hazai kereskedőket, szakértőket, vendéglátó szakembereket, valamint sommelier-ket a magyar bortermelőkkel- a Positive Communications Kft. információi szerint.
19. Kétezer tűzoltó van készenlétben az országos havazások miatt2018.02.20. 15:36
Ma reggel nyolc órától működik az a különleges operatív törzs, amelynek feladata az, hogy megelőzze a tragédiákat és a megtörtént baleseteknél azonnal segíteni tudjanak. Az operatív csoportot a rendőrség vezeti, akik együtt dolgoznak a katasztrófavédőkkel, a meteorológiai szolgálattal, az autópálya-kezelőkkel, a közútkezelőkkel, és megyei kapitányságokkal. Egyelőre nincs veszélyhelyzet, de a Dunántúlon sok havat jeleztek, többek között ezért is alakult a törzs, hogy azonnal reagálni tudjanak-írta az Origo.
20. Fejlesztőközpontot telepít az Audi Győrbe2018.02.20. 15:34
Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre hússzázalékos kormányzati támogatással Győrben az Audi – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A 25 éves magyarországi megtelepedését ünneplő autógyártó az elmúlt 25 évben 2500 milliárd forintot fektetett be, 33 millió motort és 1,1 millió autót gyártott. Idén megkezdik a Q3 városi terepjárók, valamint az elektromos motorok sorozatgyártását is- a Magyar Idők információi szerint.
21.Évről-évre nőnek a reálbérek2018.02.20. 15:32
Öt éve folyamatosan nőnek a reálbérek hazánkban, ami azt jelenti, hogy egyre több pénzből gazdálkodhatnak a magyar családok. Tavaly 10% felett nőtt a reálbér és átlagosan több mint egyhavi keresettel többet vittek haza több pénzt a munkából élő emberek. A családi kedvezmény figyelembevételével 2010 óta 36 százalékkal emelkedtek az átlagos reálkeresetek-tudtuk meg a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.
22.Közösséget is épít a fesztivál2018.02.19. 16:20
Határon innen és túlról is érkeztek a csapatok az immár 8. kőröshegyi böllérfesztiválra, ahol nemcsak a disznó feldolgozásában versengtek, a zsűri az ízekre is odafigyelt. Készült hurka és kolbász, de a pecsenyehúst is pontozták. Mindemellett a jó hangulat sem maradt el, hiszen az indulók nagy része már visszajáró, nem először vesz részt a programon, így szinte barátként találkoznak évről-évre.
23.Évértékelő - Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte – mondta évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök2018.02.19. 15:54
Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte - fogalmazott Orbán Viktor vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében. A miniszterelnök azt mondta: ez különbözteti meg pártját a többitől – írja az MTI. A kormányfő az ellenzékről szólva megjegyezte: állapotukat látva nem mindig hisz a szemének, értékelése szerint Magyarország ennél többet érdemel. Nem csoda, ha az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van – tette hozzá a miniszterelnök. Az évértékelőben Orbán Viktor kitért arra is, hogy a kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, "stabilan állunk a lábunkon", Nyugatról azonban veszély fenyeget - mondta a miniszterelnök . A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok "hozzák a fejünkre", azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, "azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt". Orbán Viktor hangsúlyozta:világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat.
24.A válogatottságért léptek szőnyegre2018.02.19. 15:40
Több mint 40 egyesület közel 150 sportolója lépett szőnyegre a hétvégi serdülő birkózó versenyen Kaposváron. A kötöttfogás mellett szabadfogásban is megmérkőztek a tehetségek, akik számára a győzelem a válogatottságot is jelentheti. Idén Magyarországon rendezik a korosztályos Európa-bajnokságot, a minősítő versenyeken való jó helyezéssel pedig az indulás lehetőségét is megszerezhetik a fiatalok. 3 szőnyegen folyamatosan mérkőztek a serdülő birkózók, akik az egész országból érkeztek a somogyi minősítési versenyre, amelyen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola is képviseltette magát. +85 kg-ban Tóth Zsombor kötöttfogásban első lett, de szabadfogásban is rajthoz állt.
25.Teremfociban bizonyíthattak2018.02.19. 15:18
Teremfociban bizonyíthattak a gyermekvédelmi intézmények lakói. A szombati somogyvári tornán a helyi mellett pécsi, szombathelyi, budapesti és sárbogárdi csapatok mérték össze tudásukat. A versenyzés mellett a program célja, hogy sportolási lehetőséget kínáljon a fiataloknak. A sportszerűség jegyében az ellenfeleknek is szurkoltak a csapatok a somogyvári tornán, ahol 6 együttes, mintegy 60 fiatalja lépett pályára.
Összesen: 49532 db | 0 - 25 | « »
SOMOGYORSZÁG
Népszerű az új kompmenetrend
Soha nem volt ilyen erős Kaposvár
Dübörög az agrárgazdaság
KULTÚRA
Gyerekprogramok a könyvtárban
Népzenétől hangos Karád
Emberi sorsok egy anya szemével
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Bíznak Leekensben
Nem sikerült a bravúr a Falco ellen
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Feltámadhat a magyar cukorgyártás
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?