Archívum
Összesen: 46862 db | 0 - 25 | « »
1.Megszüntetnék a szegregációt2017.05.22. 16:59
Iskolába kell járniuk és együtt kell működniük az önkormányzattal azoknak a niklai romáknak, akik a faluban szeretnének majd bérlakást kapni. A somogyi település az elsők között adja be azt a pályázatot, amely a szegregáció megszüntetését segíti elő. A községben mintegy 200 roma él, közülük 45-en töltötték ki azt a kérdőívet, amely a pályázat elindításához szükséges. Fülöpné Kesztyüs Éva polgármester úgy fogalmazott: segélyekkel nem lehet megoldani a romák helyzetét, csupán a felzárkóztatással.
2.10 ezren futották körbe a Balatont2017.05.22. 15:42
Mintegy 10 ezren futották körbe a magyar tengert a hétvégén. A 11. Ultrabalatonra idén rekordszámú nevezés érkezett. A 220 kilométeres távot nem csupán magyar futók teljesítették, lengyel, francia és cseh sportolók is voltak a nevezők között. A megmérettetést egyénileg és csapatban is lehetett teljesíteni, utóbbihoz a Virtuózok is csatlakoztak Miklósa Erika vezetésével.
3.6 embert vittek kórházba2017.05.22. 15:41
Káosz volt szombaton az M7-es autópályán, mindkét oldalon baleset történ. A Nagykanizsa felé vezető úton egy vasárut szállító kamion egy, a leálló sávban veszteglő személyautónak hajtott, az oldalára fordult, majd az árokba csapódott. A helyszínelés és a műszaki mentés idején egy újabb baleset is történt ugyanott, a Budapest felé vezető oldalon. Itt 2 személygépkocsi és egy furgon ütközött, 2 kisgyermek és édesanyjuk sérült meg. Valószínűleg bámészkodás következtében történt az ütközés.
4.Egy csopaki férfi a Balaton első áldozata2017.05.22. 15:02
Csak szeretett volna megmártózni a Balatonban az a férfi, akinek vasárnak bukkantak a holttestére. Egy hajókapitány vette észre a vízen lebegő testét a Csopak előtti vízterületen, a parttól mintegy két kilométernyi távolságra. Azonosítása megtörtént egy 61 éves helybéli férfiről van szó – tudtuk meg Orbán Zoltántól, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Hozzátartozói elmondták, hogy még a reggeli órákban indult a partra és csak szeretett volna egyet fürdeni melegedő Balaton vizében. Tehát szerencsétlen balesetről van szó, az idegenkezűséget a rendőrség kizárta – tette hozzá a szóvivő.
5.Innovációra van szükség a vetőmag ágazatban 2017.05.22. 13:09
A fenntartható mezőgazdasági termeléshez újításokra van szükség az egész ágazatban és a vetőmagtermesztésben is, azért hogy a klímaváltozás hatásait csökkenteni lehessen – mondta a külgazdasági és külügyminiszter egy budapesti kongresszuson. Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország a vízgazdálkodás és a vetőmagtermesztés területén kiemelkedő fejlesztéseket tudhat magáénak, amelyeket a világ számos részén használnak már. Hozzátette: globális konszenzus szükséges az ágazat előtt álló hosszú távú kihívások kezeléséhez. Magyarország gazdasága hagyományosan mezőgazdasági termelésen alapul, a kormány komolyan veszi globális kötelezettségeit, így az uniós országok között elsőként ratifikálta a Párizsi klímaegyezményt.
6.Vizirendőrök mentettek a Balatonnál2017.05.22. 12:26
Szörföst és vitorlázót is mentettek hétvégén a Balatonnál. Másodfokú viharjelzés volt érvényben, amikor a Zánka előtti vízterületen egy szörfös férfi került bajba, a viharos szél és az erős hullámok miatt nem tudott partot érni és csak sodródott déli irányba, ezért a vízirendőrök segítségét kérte, akik rövid időn belül meg is találták és a hajójukba emelték. Balatonfürednél és a Balatonakarattya előtti vízterületen is vitorlás kishajókról riasztották a szakembereket, amelyek vezetői a meghibásodott motor miatt nem tudtak az erős szélben behajózni a kikötőbe.
7.Már lebukott, de folytatta a csalásokat2017.05.22. 11:38
Büntetőeljárása alatt is ugyanúgy folytatta csalássorozatát, azaz Aszód közeli településen élő 51 éves nő, akivel szemben most vádat emelt a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség. 2016 januárjában bukott le, amikor a neten meghirdetett árukat nem kézbesítette, azokkal ugyanis nem rendelkezett. Akkor 31 Somogy megyei sértett jelentkezett a rendőrségnél. Az ellene folyó nyomozás azonban nem tartotta őt vissza, 2016 júniusától novemberig aztán újra regisztrálta magát különböző internetes hirdetési oldalakon; kerti medencéket, klímaberendezéseket, kerti bútorokat, babakocsikat, kazánokat kínált eladásra. Az ország különböző pontjain 47 embert csapott be, akik a megrendelt árucikkek feltüntetett árát előre átutalták. Az 51 éves nő ezután elérhetetlenné vált. Összesen két és fél millió forintot csalt ki a sértettektől. Most előzetes letartoztatásban várja a bíróság ítéletét. Az ügyészség vádiratában letöltendő börtönt kért, továbbá a sértettek részére kártérítés megfizetésére is kötelezte.
8.Milliárdokat hoz az EuroJackpot2017.05.22. 10:52
Heti mintegy 320-330 millió forint bevételt hoz a Szerencsejáték Zrt.-nek az EuroJackpot – írja a Világgazdaság. A játék a 2015-ös 15,64 milliárd után tavaly már 16,98 milliárd forintos forgalmat generált a cégnél. A nemzetközi játék 2012 márciusában indult, jelenleg 17 országban van jelen, Magyarországon 2014 októbere óta. A Szerencsejáték Zrt. a lapot úgy tájékoztatta, hogy heti 450–550 ezer szelvényt ad el, de olykor 600 ezer alapjáték is beérkezik.
9.Folyatnia kell az alapellátás javítását 2017.05.22. 10:41
Az idén és jövőre is szükség van az alapellátás 10 milliárd forintos plusz támogatására - közölte a Magyar Orvosi Kamara. A kormány 2014-ben határozta el, hogy évi 10 milliárd forintot biztosít a területnek, az idei büdzsé 4 a jövő évi költségvetési tervezet pedig 7 milliárd forintot rendel erre a célra. A kamara szerint, amíg az összesen 50 milliárdos támogatás nem valósul meg, hiába minden letelepedési támogatás, a betöltetlen körzetek száma csak nőni fog. A kamra felhívta a figyelmet arra is, hogy egészségügyi kabinetnek folyatnia kell az alapellátásban működő fogorvosi praxisok helyzetének javítását is. A szervezet folyamatosan tárgyal a kormánnyal az egészségügyi alapellátás plusz juttatásáról.
10.Fogyasztóbarát lakáshitelek élénkítik a piacot 2017.05.22. 10:15
Júniustól fogyasztóbarát lakáshiteleket is kínálhatnak a bankok. Binder István a jegybank szóvivője azt mondta: az eddigiekhez jóval olcsóbbak lesznek a hitelek és élénkülhet a magyarországi lakáshitelpiac valamint a bankok közötti verseny is. Binder István elmondta, fogyasztóbarát lakáshitelnek elsősorban a fix kamatozású, kötött kamatperiódusú minősülhet, a fogyasztóbarát jelzálog alapú lakáshitelt pedig akár üdülőre, garázsra, építési telekre is fel lehet majd venni forintban, illetve korábbi hitel kiváltására is használható.
11.Ellenzik a kötelező szervizdíjat2017.05.22. 10:05
Továbbra is ellenzik a balatoni vendéglátósok a kötelező, 8-15 százalékos kötelező szervizdíj bevezetését – írja a Népszava. Az érdekképviselet szerint az így keletkező többletbevétel segíthet megfékezni a munkaerő külföldre vándorlását is, mert garantált bevételt jelent a dolgozóknak, míg a borravalót a tulajdonos az esetek felében elveszi, esetleg egy részét adja csak vissza - magyarázta Várnai Zsuzsa. A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, Hoffmann Henrik szerint ugyanakkor a kötelező szervizdíj nem lenne más, mint egy egyszeri, kötelező áremelés, a további áfacsökkentés ezért jobb megoldás. A vendéglátás forgalmi adója idén 18 százalékra csökkent, jövőre 5 százalékra mérséklődik, és a szakember szerint már elindult a bérek emelkedése az ágazatban.
12.Közel 2 ezer új buszt vehetnek a Volán-társaságok2017.05.22. 09:44
A következő két évben mintegy kétezer új autóbuszt vesznek a Volán-társaságok, elsősorban hazai gyártóktól – közölte nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Magyar Időknek azt mondta: 2020-ra évente 1200 jármű készülhet Magyarországon. A Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság március 13-i ülésén elfogadta a Volán Buszpark Kft. hároméves tervét, amelyben 1849 új autóbusz vásárlása szerepel. A beszerzés fedezetét a nemzetgazdasági tárca biztosítja. A Volán-társaságok idén 423, jövőre 533, 2019-ben 893 új buszt vehetnek, amelyek 97 százaléka a hazai gyártók típusválasztékából kerül ki.
13.Új kezdet a szeretet jegyében2017.05.19. 18:38
Új kezdet - ezzel a címmel hívta közös konzultációra a média képviselőit Varga László megyéspüspök. Az egyházmegye új főpásztora a korábbinál jobb kommunikációt szeretne kiépíteni a sajtóval, amelynek lényege, hogy közösen segítenék egymás munkáját. Emellett ismertette a beiktatásakor is elhangzott fő programját, amely a szegények és a lelki sérültek megsegítéséről szól. A megyéspüspök szólt arról is, hogy lengyel mintára létrehozná az úgynevezett irgalmasság házait.
14.Szántódon folytatódott a menyhal telepítés 2017.05.19. 17:43
Folytatódott az Év Halának is választott, a tóban egykor őshonosnak és közkedveltnek számító menyhal visszatelepítése a Balatonba. A 2000 darab egynyaras ivadékot csütörtökön a Szántódi kompkikötőnél engedték a tóba. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a gödöllői Szent István egyetemmel közösen a Földművelési Minisztérium anyagi támogatásával valósítja meg a programot a horgásztársadalom nagy örömére.
15.Több ezer palánta fogyott2017.05.19. 14:57
Muskátliból, petúniából, de a különféle paradicsom- és paprikapalántákból is több ezer fogyott a kaposvári virágvásáron. Évről-évre sikeresebb a kezdeményezés, hiszen ilyenkor olcsóbban lehet hozzájutni egy-egy cserepes növényhez, és a vásárlók több száz féle virágból tudnak válogatni egy helyen. A kétnapos vásár célja, hogy a növényeket népszerűsítsék.
16.Bővülhet idén a magyar sörpiac 2017.05.19. 13:25
Meleg, napos nyár esetén 2-2 és fél százalékkal is nőhet idén a vezető magyar sörgyárak által értékesített sör mennyisége, amely tavaly 6,7 millió hektoliter volt - írja a Világgazdaság. A lapnak nyilatkozva a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke elmondta: a fesztiválok és a sportesemények mellett a gasztronómia is egyre inkább élénkíti a fogyasztást. Úgy számolnak, hogy idén 10-12 százalékkal növekedve tovább erősödik majd a drágább, prémium- és szuperprémium sörök kategóriája. Schillinger Attila viszont arra is rámutatott, hogy komoly gondot okoz a sörgyártóknak, hogy egy egységnyi sör árának 42 százaléka adó. A költségvetés a hazai sörgyártók által megtermelt GDP 83 százalékát vonja el különböző adók és járulékok formájában, míg más iparágakban ez az elvonás 50 százalék körüli. Ezért abban bíznak, hogy a kormány kiterjeszti a csapolt sörre is a kedvezményes étkezőhelyi áfát. Mint ismert, idén az éttermi fogyasztás forgalmi adója 27-ről 18 százalékra csökkent, jövőre pedig 5 százalékra mérséklődik.
17.Tolatás közben gázolta el apját2017.05.19. 13:08
Saját apját gázolta halálra toltatás közben egy férfi Marcaliban. A méheket mentek ellenőrizni, amikor a 44 éves férfi nagy gázzal előbb apját ütötte el, majd annak parkoló autójának is nekicsapódott. A 70 éves férfi a tolató autó alá került és azonnal szörnyethalt. Az ütközéskor a területen lévő 85 méhkaptárból jó néhány megsérült, a kiszabadult méhek miatt pedig a hatóságok csak speciális védőruházat biztosítása mellett tudták megközelíteni a helyszínt. A rendőrség vizsgálja a körülményeket. Az eset után a 44 éves férfit őrizetbe vették.
18.Nagyon várják az áfacsökkentést2017.05.19. 12:44
A halhús áfájának várható csökkenése 15 százalékos ármérséklődést hozhat a haltermékek piacán, a fogyasztásnövekedés pedig 10-15 százalékos lehet - mondta a Világgazdaságnak Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke. Az egy főre jutó éves halfogyasztás Magyarországon 6 és fél kilogramm, ami messze elmarad a 24 kilós európai uniós átlagtól, nem is szólva a déli tengeri országokra jellemző 40-50 kilogrammtól. Kedvezhet a hazai haltenyésztés fejlődésének, hogy az Európai Unióban a tengeri halászattal szemben prioritást élvez az akvakultúra. A magyar haltenyésztést Európában is jegyzik: afrikai törpeharcsából például a kontinensen az első számú termelő Magyarország, míg pontytenyésztésben a harmadik. A termelés ugyanakkor 15–17 ezer tonna között stagnál, a külkereskedelemben pedig jelentős túlsúlyban van a behozatal.
19.Megkönnyíti az ügyintézést az új agrárkamarai okos kártya2017.05.19. 12:22
Az agrárkamarai új okos kártya megkönnyíti és felgyorsítja az ügyintézést. A kamarai igazolvány nyújtotta elektronikus megoldásoknak köszönhetően a falugazdászok naprakész információkkal rendelkezhetnek a tagok ügyeinek állapotáról és azok folyamatairól, valamint a folyamatok nyomon követése is egyszerűsödik – mondta Süle Katalin a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szóvivője az M1-en. Hozzátette: az őstermelői igazolvány cseréjekor döntöttek úgy, hogy ne csak ők, hanem minden tagjuk rendelkezzen chippel ellátott igazolvánnyal. A kamarai okos kártyák kiküldése és továbbiak legyártása folyamatban van. Süle Katalin felhívta a figyelmet, ha a tagok megkapják az új okos kártyát, a korábbi inaktiválódik, ezért ügyintézéshez már az újat használják.
20.Sporttámogatással kerülhetik ki a bankadót2017.05.19. 12:04
Üdvözli a bankszövetség, hogy sporttámogatással csökkenthetik a bankadót a pénzintézetek. A jövő évi adótörvények tervezete szerint felére mérséklik a közteher összegét azoknál az intézeteknél, akik a látványcsapatsportok amatőr és utánpótlás-szervezeteit szponzorálják. Ezzel összesen mintegy 19 milliárd forintot spórolhatnak a bankok. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára úgy fogalmazott, ahhoz, hogy a támogatásoknak a szintjét tudják tartani, szükséges volt ez a technikai módosítás, ami a korábbi évek megoldásának az adaptációja jelen korra.
21.Eltűnt több tízezer közmunkás, de csak papíron 2017.05.19. 12:00
Egy hónap alatt több mint 46 ezerrel csökkent a közfoglalkoztatottak száma – számolt be róla a Magyar Nemzet a belügyi tárca friss jelentése alapján. Míg februárban még több mint 208 ezer állásnélkülit alkalmaztak így, márciusban már csak alig több mint 162 ezret. A lap ebből arra következtet, hogy a kormány már idén megkezdi a közfoglakoztatotti létszám tervezett csökkentését, így év végére 100 milliárd forint maradhat a választási osztogatásra. A szakemberek szerint mindez azonban csak átmeneti helyzet. A látványos létszámcsökkenés oka, hogy a legtöbb közmunkaprogram jellemzően márciusban ér véget, és mindig jellemzően több fut ki, mint amennyi elstartol. A tavasszal induló közmunkaprogramok meghatározó része áprilisra csúszik át. Amikor a közmunkások száma apad, akkor általában közel ugyanannyival nő a regisztrált munkanélküliek száma is. Ilyenkor a közfoglalkoztatottak átmenetileg átkerülnek az állástalanok közé, de amint újraindulnak a közmunkaprogramok, és belépnek, papíron ismét foglalkoztatottá válnak.
22.Újra nőhet a magyar munkaerő iránti külföldi igény2017.05.19. 11:35
A migrációs kudarc miatt újra nőhet a magyar munkaerő iránti külföldi igény. Németországban ugyanis 1 millió dogozó hiányzik – erről írt a Magyar Idők. A lapnak Parrag László elmondta: a német partnereikkel folytatott beszélgetésekből azt tűnt ki, az ottani nagyvállalatok hiába reménykedtek, hogy az érkezők legalább részben megoldhatják a munkaerő-problémákat. A német és a környező országok munkaerőpiacának éhsége egyre nő, és feltehetően most is Kelet-Közép-Európa felé fognak tekinteni. Hangsúlyozta: itthon folytatni kell a fizetésemelést, hogy ezzel megakadályozzák az elvándorlást. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy vélte, erre akár úgy is sor kerülhet, hogy a kormány, nagyobb arányú adócsökkentést vállal a cégek pedig jövőre is 20 százalék körül növelik a szakmunkások juttatásait.
23.Ingyen ebédet ígért, majd kifosztotta az idős nőt2017.05.19. 10:50
Egy többszörösen visszaeső szélhámos nőt ítélt gyorsított eljárásban fegyházbüntetésre a kaposvári bíróság. A 37 éves helybéli vádlott önkormányzati dolgozónak adta ki magát, áldozata egy nyugdíjas asszony volt, akihez annak ürügyén csengetett be, hogy ingyen ebéd nyújtásában tud segíteni. Adategyeztetésre elkérte a 75 éves néni személyi igazolványát és megkérte, hogy egy általa előre kikészített füzetbe írjon alá. Amíg ezt megtette, kilopta az idős asszony táskájából a pénztárcáját benne 9.100,-Ft készpénzzel. Az erszényt a bankkártyával együtt később eldobta. A 37 éves kaposvári nőre 3 év 4 hónap fegyházbüntetést szabott ki a járásbíróság és feltételes szabadlábra sem bocsátható. Az ítélet nem jogerős, a vádlott előzetes letartóztatásban várja a másodfokú eljárást.
24.Folytatni kell az adócsökkentéseket2017.05.19. 10:23
További nagy beruházásokat, adócsökkentést és béremelést ígért a gazdasági növekedés és a teljes foglalkoztatás eléréséért a miniszterelnök. Orbán Viktor hangsúlyozta: nem az adókkal beszedett pénz mennyiségét kell növelni – erről szól a 2018-as költségvetés is. Hozzátette: a forgalmi adók esetében a létfenntartáshoz szükséges cikkeknél várható jelentős áfacsökkentés. Hangsúlyozta, a tízéves gazdasági, fejlesztési terv alapján 2020-ra 5 százalék feletti növekedést kell elérni. A kormányfő szólt arról is, hogy hamarosan újabb családtámogatási intézkedéssorozat várható a gyermekvállalási kedv ösztönzésére, mert 2030-ra jelentősen növekednie kell a gyermekszületések számának. Ahogy fogalmazott: a magyar nemzet olyan közösség legyen, amely képes magát reprodukálni.
25.Könnyebben vállalhatnak munkát a nyugdíjasok2017.05.19. 10:10
Támogatja a Nyugdíjasok Országos Szövetsége azt a javaslatot, hogy nyugdíjas szövetkezetek jöjjenek létre és így a jövőben könnyebben, rugalmasabban vállalhassanak munkát a nyugdíjasok. Nagyjából minden második, harmadik nyugdíjas vállalna munkát a felmérések szerint. Vannak, akik a pénz miatt mások pedig azért, mert még éreznem magukban erőt és hasznosnak akarják tölteni ezeket az éveket is. A szövetség elnöke szerint ezzel a lehetőséggel nemcsak a nyugdíjasok járnának jól, hisz a gazdaság számára feltétlen értékteremtő munkát végez – fogalmazott Némethné Jankovics Györgyi.
Összesen: 46862 db | 0 - 25 | « »
SOMOGYORSZÁG
Elballagtak a vén diákok
Felszámolták a böhönyei drogültetvényt
Traktorokkal búcsúztak
KULTÚRA
Elismerték a 141 éves dalkört
Migráns és náci egy színpadon
20 éve a hagyományokért
SPORT
A 10. helyen zárták Szécsiék a bajnokságot
Nem volt esély a Fradi ellen
Megvan az egyenlítés
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Nincs rákkeltő hatása a glifozátnak
A használt lakásokat keresik többen
Számlázási roham lehet szilveszter éjjelén
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?